Follow Me

kalau ye pon....

kalo ye pon x payah la nak buruk2 kan nama dayah ni ha... huh payah toi la dengan orang yang x boleh nak terima kakikat... arrhhhh agak geram tahap gaban merangkap rasa nak p atas gunung then menjerit sekuat hati...
hari ni p keja sungguh sebok sekali...dari aktiviti shoot gambaq Kem Membaca 1 Malaysia,shoot Susu 1 malaysia sampai la aktiviti kait buah pelam kat belakang sekolah untuk menyicah tapi leceh gila bila x bawak kuah rojak Mak Bee...
mood dah la x berapa nak ok di tambah pulak dengan kesebokan di petang hari dengan update blog sekolah... bertambah2 la bengang kat EN.Majid dok up up up up anak buat dia kat PKG tu about BLOG..bajet anak buah dia tu cantik la buat blog tah segala hape..yg dulu2 semua dayah dok ingat balik...entah kenapa sifat atau sikap dayah macam ni tetibe je datang dengan serentak.... 
tpon berbunyi...lalu diangkat oh kawan lama dayah... 
"eh dayah betoi ke exboy ang cakap kat aku..korang pututs sebab ko ada orang lain?" huh sungguh menghiris2 hati ini bila dipersoalkan sebegitu...apakah ? betoi kah?? 
malas nak di panjangkan cerita dan malas nak cerita,cerita yang entah karut marut lalu ceq habaq kat dia ceq malas nak cakap apa...hanya dayah ngan tuhan je tau punca,sebab musabab semua ni terjadi...xpenah nak minx jadi macam ni...
"wan kata ko duakan dia,betol ke??" terasa nak rebah je dalam makmal yang sejuk membeku ni...arhhhh
dayah masih di tahap normal... then i say "oh ye ke dia kata macam tu..ermmm ok" 
rasa nak je letak tpon tu... sungguh xdek mood nak menyembang....
1 lagi soalan yang terasa panas je nak dengaq..."ko rasa ko bahagia ke ngan balak baru ko sekarang ni??ko x kesian kat wan ke??nape ko buat mcm tu kat wan?" 
dengan segala hormanyer dayah dengan penuh bersopan santun menjawab....wahai tuan pureti yang sungguh rupawan,kitaorang dah nak betunang,so tuan puteri ingin merobohkan masjid yang baru nak di bina ke?? bab kesian x kesian bik tuan puteri tanya balik soalan tu pada wan tu...dan tanya dia kenapa buat aku jadi macam ni"
tergamam tuan puteri itu,huh dayah da habaq dayah ni begitu baran,tah kenapa baran dayah kali ni sangat lemah lembut tapi rasa pedih je bila dengaq... lalu ceq pon letak je tpon tu meluat ehhh!! 
phone berbunyi lalu buat tidak peduli... dan dalam 1 pesanan ringkas...say sorry...huh wak lu sorry *just say dalam hati  =)
kalo ye pon x ley terima hakikat apa yg terjadi...xpayah la nak salahkan diri org huh.... arhhhhhhhhhhh meluat lalu nak balik tido....xmo jaga2 dah, esok pagi kalo bangun nak makan BELANGKAS.
jangan persoalkn.....





Selamat Pengantin Baru





salam.. ahakz selamat pengantin baru buat kak aya dan abg izir... moga cepat2 dapat baby yg cute mcm diksu *sungguh perasan seketika...
so dayah di beri tugasan shoot gambaq kak aya kawen...
wow di Kangar Perlis... nak p sorang sure mak n BL x benarkan jadi BL sungguh gagah sanggup mai temankan... terasa kesian jugak kat BL...ye laa dari gerik mai penang then g kangar pas tu balik ke gerik balik...esok tu kena bangun awal p keja... huh sungguh penat...
tapi bila kata kat BL ceq dok kesian tengok dia... ayat dia "Xdek apa la awak,saya ok" alah bajet ok depan awek la tu mcm la dayah ni x tau huh...
tapi kan bagus gak BL temankan, paling x time shoot gambaq kak aya..idea2 BL boleh curik hik2...
Perjalanan dayah dari umah koi 8pagi...jumpak BL kat port biasa *kampus UiTM [bajet kampus kan]
gerak terus ke perlis tapikan mcm dah terlambat je...BL still buat muka selamber,masih buat lawak bg ceq geram arrrhhhh...dayah punya dok risau kalo2 pengantin lelaki dah sampai... huh... nasib sampai je umah kak aya,pengantin lelaki x mai lagi..lega rasa di hati nih...


Kak aya nampak lain sangat time kenduri dia ari tuh... oh x lupa jugak abg izir sngt sempoi bila suruh bergaya hahaha senang nak suruh itu ini dan senang jugak keja ceq nak shoot kan. dah la pakai warna biru2 ni oh lagi ceq suka ehhhh~








kami pon x terlepas tangkap gambaq dengan pengantin hik2.... ooopsss pesanan bt BL entah yg keberapa kali ceq pon x tau nak bilang guna apa dah...sila senyum sokmo yerk apabila tangkap gambaq huh =)


CIK PUAN SEHA









Cik FIRO






Fira With Seha

wokeh bokeh ini la gambaq depa bedua...
maaf x dapat masukkan dalam FB so korang nak gambaq hampa mai ambik kat blog ceq ehhh....
dan beribu maaf kalau gambaq hampa x lawooo,ceq masih dalam peningkat awal dalam bidang nih lalalalala
.
.
.
.
.
.
.
.










Menjawab soalan2

Salam untuk kawan2kuh... kali ini yerk ceq nak menjawab soalan2 yang di kemukakan  oleh wanie..
soalan2 nyer berbunyi begini ermmmm :
1) Name boyfriend/girlfriend/tunang/suami/isteri?
Nama BF yerk ermmm EN.BISKUT LUTUT.ok x tau awat biskut lutut,yang pasti itu la nama dalam FB dia,nama betoi yerk AFZAIAIZAT bin perlu ke?? x payah pon x pe kot kan 
2) Dah berape kali clash sebelum jumpe cinta sejati?
  Halamak,berapa kali ek...adoi may be 25 kali kot,wah selamber je hantam25 kan,xpasti berapa kali,yg pasti sekarang ni la cinta agung ceq with biskut lutut 
3) Bagi 3 sebab nape buat blog?
  • ✿ Satu sbb blog x macam buku diari ☂buku diari dayah selalu hilang huh!
  • ✿ kedua blog ni boleh bubuh benda yang comel2 hik2 suka tau auuuw 
  • ✿ketiganya buat kalau tersalah ejaan x payah p kedai beli pemadam...just edit then post balik...oh semudah 123 dan abc
4) Bagi 4 blog korang suke usha? 
  1. http://bicarafarah.blogspot.com/
  2. http://firdaniweddingdiary.blogspot.com/
  3. http://ohmyfariza.blogspot.com/
  4. http://semanisepal90.blogspot.com/
5) Bagi 5 lagu favorite korang?
 ♫ ♬♪♩♭♪ Ternyata Kamu ♫ ♬♪♩♭♪
♫ ♬♪♩♭♪Cinta Antara Kita ♫ ♬♪♩♭♪

♫ ♬♪♩♭♪150 Juta♫ ♬♪♩♭♪

♫ ♬♪♩♭♪Bawa Ku Terbang ♫ ♬♪♩♭♪
6) Warne tema pertunangan, pernikahan, persandingan & resepsi?
۩۩๑ Tema pertunangan yerk heheh baby blue,yup x syak lagi memang baby blue + putih... insyallah pasti baby blue ۩۩๑

*Untuk pernikahan/persandingan dan resepsi masih belum di bincangkan...
7) Bagi 7 tempat korang teringin nak g honeymoon?
  Hard Rock Hotel  
 Bandung,Indon  
 Singapore  
  Brunie  
  pulau Langkawi  
  Pantai Lovina  
 Dubai  

*wah berangan je lebih kan hahahaha


8) Gelaran yang korang dan cinta hati guna? (contoh: abg & syg ke syg & anje ke)
 ☜♥☞ halamak malu nyer nak jawab,hik2 wokeh bokeh erm sekarang ni gelaran pada diri sendiri adalah saya...yup "SAYA" dan untuk Biskut Lutut ceq dok panggil dia awak...ahakz "AWAK" huh duduk kat utara dok awak saya awak sayakan.dah itu je yg buat terasa di hormat dan dihormati tapi kan kekadang dok panggil gak "mama papa" bajet bila dah ada anak esok2 konon2 nak panggil mama papa mama papa☜♥☞
9) Tarikh tunang, nikah, sanding & resepsi?
☑ ☑ Tarikh Tunang yerk Insyallah 10/12/2011 ni doa2kan la yerk majlis berjalan dengan lancar☑ ☑ 
☑ ☑ ☑ Tarikh Nikah/Sanding & resepsi kemungkinan akhir tahun 2012 insyallah ☑ ☑ 
10) Bagi 10 sebab nape korang pilih cinta hati sebagai teman hidup?
 ❧❃ sebab beliau baik ❧❃
 ❧❃ sebab dia sangat penyabar dengan kerenah ceq yg tah hape2 ngada nya ni kan ❧❃
 ❧❃sebab nampak dia sorang jeeeee paling h'some kat dunia ni ❧❃
 ❧❃sebab beliau sangat matang so kalo ada masalah apa2 sure dia dapat selesaikan ❧❃
 ❧❃sebab Biskut Lutut putih dari dayah,*hope dapat ank putih mcm papa nya~ wah sungguh over berangan ❧❃
 ❧❃sebab dia sungguh cool dan sangat sangat bersahaja ❧❃
 ❧❃sebab dia ada hobi yang sama dengan dayah... shoot gambaq~ Nikon Vs Canon sure la nikon menang yehhhh~ ❧❃
 ❧❃sebab dia selalu bagi nasihat yang berguna untuk diri dayah dan masa depan  ❧❃
 ❧❃sebabnya dia sangat hormat orang tua dan sayangkan keluarga dayah ❧❃
 ❧❃dan terakhir sekali ceq pilih Biskut lutut sebagai Teman Hidup adalah disebabkan ceq rasa dia ley pimpin dayah kejalan yang betoi ❧❃

*agak2kan kalo Encik Biskut tu baca sure kembang kempis kembang kempis lubang hidung dia..huh agak kurang sopan di situ hahahaha
11) Cer upload gambar korang dengan cinta hati yang paling sweet..
Ini la konon2 paling sweet...halamak malu pulak nak tengok gambaq ni... 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

LEPAS TU KAN MAI DAYAH PULAK NAK TANYA HAMPA SOALAN2 EHHH...MANA ACI KAN HAMPA JA YG DOK BAGI SOALAN....NAK GAK LA TANYA2KAN... KALO DENGAq ORANG DOK KATA MALU BERTANYA SESAT JALAN... DAH TU DAYAH PON X MO LA SESAT JALAN...AJARAN SESAT PON X MO...
SOALAN2 DAYAH BERBUNYI BEGINI:

✉ Hampa rasa,hampa bagus x?? awat??

✉ Dalam banyak2 makanankan...makanan apa yerk yang hampa suka..??

✉ Boleh x kalau 1minggu xtau perkembangan kekasih/suami pujaan hati mu?rasa apa ek??

✉ Suka makeup x?? agak2kan jenama apa yang selalu hampa guna??dan bahagian mana hampa rasa paling penting untuk di make up?kenapa?

✉ Sapa sini suka bergambaq dan suka ambik gambaq?? gambaq apa yerk hampa suka ambik?? diri sendiri??pemandangan?? model?? atau bintang?kenapa?

✉ kalau kekasih/suami hampa merajukkan,macam mana hampa dok pujuk?? 

✉ macam mana cara hampa dok jimatkan duit??apa hampa buat?? 


 sila jawab nyer cik/puan/datin2/puteri2 hik2:

Aktiviti RABU

Salam u all...muhahaha terasa mcm dah terlambat je nak cerita tapi kan ini my blog so up to me la kan nak update blog bila kan... wokeh... rabu semalam kan membuat aktiviti yang sihat la kot kan... masih dalam kumpulan A,iaitu kumpulan beriadah *sesuka hati kau je kan jah nak tubuhkan kumbulan ABC...
setting plan semudah 123 atau dalam bahasa sainstifiknya semudah A,B dan C... 
FIRA,FATIN n KAWAN beliau entah sapa nama..dan SIHA.
wow bagun pagi..besiap,ambik adik i si FIRO aka FIRA,ambik Fatin @ home dan dan ke QBAY... wah begitu gelita nyah si siha nun,wokeh petama kali berjumpak ngan siha membe FB.... auuuw~ sila jgn ngorat bakal pengantin baru terima kasih.
time kat Qbay dok mencari la makanan nama MACARON cari punya carik x jumpak2 pon..huh penat jew lebih ehhh... pas tu p makan... ada orang tengah berdiet ok...so dayah ngan si firo je yg makan...
ke PADINI...membeli baju tapi x belah begitu saja...bayar dahulu lalu belah ke tutti fruti





hampir sama ngan JCOOL je rasa nyer... hik2 kalo bagi En.Biskut sure dia x reti makan.. hahaha teringat plak time beli JCOOL with BL then lepak makan kat Jeti Pulau Jerejak x silap... jenuh BL makan JCOOL tu hahaha last2 x habis jgak.. cis tu pon x reti makan.. x INDIE betoi la...
ha ini dayah nyer  TF 
lepas makan tu kan terus g mencari MACARON...pasti kan dapat jugak macaron tu x kira... nak gak rasa...
akhirnya jumpak jugak... syok betoiiii~


rasa nyer manis dan berperisa... p la beli kalo yg rajin tu ce cuba buat sendiri jgn nk malas2...dah buat tu apa la salah nyer bg2 sikit kat ceq ni ha nak rasa kan.. * sungguh tidak tahu malu itu orang
then plan ke hard rock... dalam perjalanan ceq pejam kan mata je... biasa la kan alah akan keta...dayah bawak keta x pening tapi bila org len bawak keta dayah jadi pening lalat...sampai je hard rock,keluaq je keta terus muntah,lalalalala itu la NORHIDAYAH yang PAYAH... teringat pula akan dulu ketika kerja kat gerik...asal mak p ambik je muntah..mak p antaq pon muntah.... wah lebik betoi dayah ni kan tapi jiwa begitu gental~


so dayah dok shoot fira n seha x lupa adik kak dayah yg 2 org tu di kawasan hard rock ni ha...wah bukan main lagi hard rock tu... hahaha bajet je kan.... whatever la kan....
shoot punya shoot punya shoot...hari pon makin lama makin senja kan jadik elok la balik kan sebelum kena pok pek pok pek...sebelum balik tu dan lagi shoot depan har rock hotel nih...
TQ h'some boy for the shoot me with my pren kan... * tah sapa tah nama cina tu pakai suruh tolong je shoot kan hehehehe.
opss.... lupa plak nak tunjukkan fatin shoot ...jeng jeng....cun dah ni~ tQ fatin for the shoot me ngeeeeeeeee...
nampak saya gemok sedikit.. =) 
erm mana gambaq2 dayah shoot ek?? perlu ke nk post?? hehehe tunggu le beberapa ari nanti k.. time untuk tengok TV lalalala tapi ceq janji ceq pos gambaq2 tu naaaaaa~

BOSAN

sungguh bosan hari ni...erm x tau nak wat pe di petang hari..ahakz...jadi ceq sungguh rajin..ok  FATIN kak dayah ada buat sesuatu untuk kamu... guna la kalo nak ahakz.... sorry if x cantik....
kak dayah just mengisi masa dengan pekara2 yang bermoral lalalala



hasil tangan Encik Biskut

wokeh kali ni nak cita sal encik biskut nyer hasil...ha gambaq pupuan tu ceq la kan... so encik biskut yg shoot gambaq tu...dan dan dia jugak yg edit.... cantik x...
 lucu!

taniah buat Lin

Ribuan taniah dayah nk ucapkan kat lin...wah dah jadi tunangan org da dia yerk... 
18/12 ni dah nak nikah yerk.... selamat selamat semuanyer k.... 









Sangat tak faham



Soal x puas hati... nak update kat facebook rasa nya mcm x best je..sbb FB ni sangat dan sangat terbuka... ewah2..dan ini blog ceq jadik suka hatik dayah la meh~ nak taip apa pon kan... yang penat tangan dayah..dan yang penat hampa yg membaca...
sapa suruh rajin baca kan kan...
ok berbalik pada cerita yang x puas hati tu...sedang berbahagia bersama Encik Biskut..x habis2 dengan biskut..cakap pasal biskut terasa lapaq dan dahaga tika ini...sangat sedis sekali~
ok ok walaupon belum lagi ada talian with biskut lutut,tapikan kehadiran beliau sangat terasa bahagia teramat sangat...sila muntah di tandas ye kalau nak muntah*
tapi kan duduk x duduk tetiba je dapat panggilan yang x dikenali...
phone dayah berbunyi lagu "maafkan aku" yang di nyanyikan oleh Jamal Abdillah... untuk pengetahuan hampa walaupon jamal abdillah ni suka dok masuk keluaq masuk keluaq pusat serenti tapi suara beliau tidak mematahkan semangat dayah untuk teruja akan suara2 beliau~ tambah2 lagu AZURA... 
ok ok lalu ceq pon angkat la panggilan tersebut... lalu ceq pon bersuara... 
"salam...ye nak cakap ngan sapa??" salam dayah di sambut dengan penuh kesopanan dan kesusilaan... jap2 terasa sangat mengenali suara tersebut...Biskut Lutut?? sangat lain.. ceq kenai sangat suara biskut lutut itu..
ahakz yesss sah itu la org tu... dah angkat,nak x nak kena cakap jugakkan... kang dikata kurang di ajar meletak terus phone korea itu...
heren gila dayah ehhh dengan dia ni... dulu bukan main rak lagi dok take up awex baru dia tuu... huh cakap awex dia tu layan dia baik la... x kasaq2 la... sopan la... berbudi bahasa la...terima dia seadanya la... 
tapi sekarang awat dok kol aku cerita nasib dia tu... ayoyo siapa aku di sisi mu nak mendengaq luahan hati mu itu yerkk... ceq kejam ke cakap mcm tu??? 
dok mengadu awex baru kesayangan dia tu asyik pk pasal niaga je...sampai dia pon kena niaga... adoi... lu punya awex lu kena terima la seadanyakan... lu yg riak takbur snagat kata awex lu tu sangat sangat sangat baik berbanding dayah kan... 
ish2 kalau ceq la jadi dia..ceq x kan merungut ehh kat org lain about awex ceq... apa kes dah couple terima la seadanya... jgn la kata x suka..xsuka..menyakitkan hati toi la... mulut kata x suka tapi hakikat mcm suka... pendek kata cakap x seiring dengan perbuatan...
kata ayaq awex dia suruh beli keta la... ayah minah tu suruh berenti keja la,fukus pasal niaga... hahaha kadang2 rasa nak tergelak dan kesian... bekas kekasih aku yang aku kenal dulu... seorang yang di katakan h'class,berpakaian kemas... rambut sentiasa tercacak... tapi sekarang kena niaga minyak wangi botol kecik rm5,botol besaq rm10... jual kat kilang2 dan di pasar malam... OMG OMG.... sangat jatuh saham ceq mendengarnya.... 
ok masa dalam talian dayah ni...xdek la nak kejam sangat kan.. dayah buat dia mcm kawan.. dayah nasihat je lw apa yang dayah rasa nak nasihat... dayah habaq mai.. la kat dia suka ke niaga2 ni?? *setau ceq la mamat ni memang x suka niaga.. tambah2 full time..
ok dia sendiri cakap x suka... then dayah suruh la mamat tu slow talk kat awex kesayangan dia tu yang dia x suka niaga.. tetibe je mamat tu kata x boleh..ayah awex dia bagi syarat kalo nak kawan ngan ank dia kena niaga...adoiii 
dayah tanya dan tanya lagi...da tu nak niaga gak ke... dia kata terpaksa... ha cuba tengok... sah2 la mamat ni suka kat minah tu.... dok merungut2 kat ceq kata sebenaqnya x dek hati kat minah tu.. ari tu terima sebb geram ngan ceq.. sbb tu buat mcm tu... 
huh kalau dayah la kan... sure tinggal kan je minah tu...dah hati x suka n x sayang kan...pas tu bapak dia plak dok bagi syarat bagai2.. bik ceq angkat kali...
ini x..kata x suka tapi... adoi sungguh x faham...
kesabaran dayah masih di tabah beku sebab time dia call dayah duduk dalam makmal yang ada aircon..
tutup kes dia terpaksa niaga..p kerja pon kena juai minyak wangi.. hehehe~ ops tergelak plak... kalo ceq la ceq p beli minyak wangi tu ha kat kedai badan maksud dayah THE BODY SHOP ngeeeeeee =)
1 lagi kes dia dok kata awex kesayangan dia tu x reti nak p tempat sosial... mcm dayah selalu p... bukan disko ok... tapi shopping Mall..
ngeeeeeeeeee =) ok itu memang tempat saya...
setelah malas nak layan...dan terasa sian plak kat mamat tu kol... bila kol mesti guna kredit kan.. bila guna kredit mesti la guna duit..kalo t.up paling sikit pon rm5... so kesian jual minyak wangi sebotol br boleh t.up ye x...adoi kejam nyer ceq dok kata mcm tu..tapi apakan daya hati dah geram gila..

dulu bukan main banding2 kan ceq ngan awex baru dia tu.. baik la... apa la...
awat jahat gila kew dayah ni....main banding2 plak kan... kejam la kot noh sbb dayah ni kasaq...memang sedaq pon diri ni sungguh kasaq... yup sungguh mengakui dayah sangat panas baran... tapi baran2 dayah x dek le sampai nak makan orang...

ok la di kesempatan ini dayah pon x tau nak buat apa...cuma boleh bantu nasihat apa yang perlu,selebihnya pandai2 la bawak diri... kalau nak cari manusia yang sempurna sampai kiamat pon x akan dapat..sebb diri kita pon x sempurna kan...terima seadaanya itu lebih baik... =) soal hati perasaan kadang2 x boleh paksa diri nanti kena kat batang hidung sendiri.... tapi kan kalai kita x cintakan sesorang tu pon,kalau kita dok selalu jumpak dia...berhubung dengan dia kadang2 cinta tu akan hadir secara tiba2...oh itu semua bergantung pada hati dan perasaan seseorang... 
dok menaip x buas hati kat org sampaikan keja pon terbengkalai.... adoi... 
so sekian saja la ketidak puas hati ceq pada mamat tu... 
 
MOOD HARI INI : sangat SAD! nak bersendirian.ok bai!



dari PARIT BUNTAQ > PERLIS


View Larger Map

huh saja la kan try dri parit buntaq ke kangar perlis bagaimana perjalanan nyer waaaaa~ boleh kepas ini ponggong kan.... tapi nak x nak kena gak p sebb sabtu ni kena shoot gambaq wedding kak aya... x sabaq nak ada pengalaman p ke perlis..mesti best...dengan biskut pulak tu... =)

dayah dah bergelar MAKSU

salam... huh belum apa2 lagi ceq dah di panggil maksu..malu la... hahaha 
Taniah buat Kak La sebab dapat baby...diksu tumpang gembira...eh maksu tumpang gembira....
moga kak la cepat2 dapat baby girl plak pas ni.... 




 Pesanan: SILA ABAIKAN GELANG EMAS ITU OK!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...