Follow Me

Menyampah



nyampah pulak tengok kucing ni...dah la pemalas... kuat tidoq pulak tu...keja makan tido makan tido...x senonoh toi... arrhhh walaupon nik menyampah tapi tiap kali balik umah nenek mesti cari kucing ni... sbb bulu dia tu ha... sakit hati tengok... mentang2 la bulu gebu wat2 sombong pulak... mentang2 la bulu lawa... suka hati dia je nk tido makan tido makan... tau la semua sayang dia x yah dok riak *ayat jeles jelas terasa hahaha

kalau masa tu...



Kehilangan itu sungguh menyakitkan bukan ?
Sakit yang tiada penghujungnya
Bila-bila lagi kehilangan orang yang begitu bermakna dalam hidup kita
Yang mendengar setiap keluhan kita, jatuh bangun kita
Tipu andai diri ini tak merindui semua itu
Andai dapat ku undur putaran dunia
Pasti akanku abadikan segala kenangan manis bersama mereka
Sebagaimana kalian semua melakukannya
Tipu andai diri ini tak mencemburuinya
Biar lah tersimpan jauh dilubuk hati ini
Kehilangan cinta itu adalah lumrah kehidupan
Pasti belum temui yang sesuai denganmu
Bersabarlah..
Pasti kau akan terima ganjaran atas kesabaran itu
Pasti akan hadir seseorang yang akan mencuri hatimu
Senyuman itu hanya luaran
Yang mampu memberi 1001 andaian
Senyumlah semampu yang boleh
Andai itu dapat menggembirakan hati mereka
Kita tak mampu nak menggembirakan hati semua orang
Termasuk diri yang lara ini
Insan yang hidup dengan memori
Bukan kerana takut menghadapi realiti
tetapi memori itu yang membuatkan aku mampu berdiri..



Percubaan





Benda apa la ni kan... sebenaqnya benda ni dayah nak try dah lama cuma xterdetik lagi nk membeli...dok google usha2 kelebihan benda alah ni...rasa macam best..cina selalu sangat beli benda ni... mana la tau kot2 dayah boleh jadi putih mcm cina kew kan *sangat perasan
tanya org tu orang ni yang pakai benda ni pon depa dok kata sangat berkesan.. nk anjalkan apa yg x anjal...nk bagi mata bulat..nak kulit nampak sihat walaupon kulit x putih janji gebu.. 
so time balik keja saja singgah kat watson membuang kan duit..tetibe je nampak NH colla-plus ni... jenuh dok belek2 baca kegunaan dia...kesan dia...jenuh ceq dok memahami dalam bahasa melayu..dah la kotak tu suma dok cakap org putih... last2 ambik keputusan beli..harga dia...erm.. nak sihat nk bertenaga kena korbankan sikit duit la kan bukan nyerselalu pon kuaq duit..*ye ke x selalu.. kalo x selalu x dek la tiap2 bulan org tu habis duit gaji... hahaha
masa nak bayaq pekerja watson tu cakap..
"baru nak try ek??"
then i say "yup"
"bagus ni,ramai cina2 dok beli,orang melayu pon selalu beli,saya pon minum colla na"
peeeh dah dia pon guna ceq hape lagi jadi wartawan la kejap
"oo ye ke...macam mana jadual minum dia??"
"minum sebotol sekali dari hari pertama sampai hari ke 6,lepas tu hari ke 7 selang 2 hari baru minum,selang2 untuk seterusnya... kesan dia sendiri boleh rasa...minum sebelum tido"
wahhh xsabaq pulak dayah nk rasa kesan dia...
dok google lagi balik umah... tengok blog to blog,ada kak tu lagi dua bulan nak kawen...muka penuh ngan jerawat... minum colla plus tu licin habis muka dia... siap untuk gambaq muka sebelum dan selepas lagi tu...
masa nk minum ayoyoyoyoyoyoo dah macam2 rasa... tapi ceq telan je la... kalo x minum sayang pulak duit... hat ni dayah beli x sampai la seratus..sebab dayah beli hat 6 botol je.. ada yang paling besaq nak dekat rm1** 
so kita tunggu la apa hasil nya...

membeli bag paper...

untuk perancangan awal dan x nk dalam kekalutan kami p beli barang kenduri sikit demi sikit...
jadi musim raya cina ni dayah n encik tunang p kilang buat bag paper....cari punya cari punya cari akhirnya dapat jugak tempat yg nk di tuju....
terima kasih encik tunang sbb sudi cari kilang tu sampai dapat hehehe...
masuk je kilang tu pekeja layan kami sangat baik... siap tolong bg pendapat lagi tu... boleh bubuh reben kat sini...kat sana... 



kat rak2 tu macam2 jenis kotak yg ada... rasa2 boley buat kotak custom...nk bentuk mcm mana... tapi dayah x beli le kotak sbb dalam kepala otak x dek nk beli kotak nk beli paper bag nk buat DIY...  percaya atau x 1000 keping x mencecah RM100 pon... haha sangat jimat dan berpatutan... tapi dayah beli 2000..mak pon ada pesan kalo nk beli jgn beli sikit2 hahaha so dayah ambik wana coklet 1000,putih 1000... xsabar rasanyer nk buat DIY hik2...



tengok la minah tu dok sebok sangat ngan kotak itu ini...kotak yg dayah pegang tu 100keping rm60... kalo kat luaq mesti lagi mahal.... nak tau 1 rahsia... masa dayah beli paper bag ni siap dapat potongan rm20 lagi sebab raya cina.....
lepas selesai beli bag kami p cari tempat makanan..hehe macam biasa dayah akan cari tom yam hik2..
nasib ada... dayah cadangkan buat encik tunang makan ikan pari masak asam pedas...dan yong tau fuu...
saja dayah ambik macam2 makanan...bagi en.tunang tau dayah suka makan,suka makan makanan xpenah di makan...suka makan makanan yg pelik2...pendik kata suka makan macam mana jalan2 cari makan... keluarga dayah memang suka menjelajahi makana2 yg best2...




lepas je makan,kami p usha2 barang-barang hantaran... usha2 je x beli pon.... hahaha masih awal kalo beli... just usha harga dan buat kira2... seharian bersama BL... time nk balik rasa sad kejap sbb BL berjauhan ngan en.tunang.... sob sob sob... nasib baik ada internet kat umah..web cam tiap rindu... 
semenjak pakai internet kat umah duit pon x banyak keluaq... maklum la call rumah ke rumah free.... kalo nk web cam pon laju je tenet nyer.... 
kalo x krdit sebulan dah nk dekat rm800... berokband lembab nk mampos.... adeh!

5 JAM

wah hari ni kan dayah p keja sangat sangat x buat apa... dari pukul 11 sampai la pukul 3 petang baru bangaun dari tido... hahaha bukan sengaja tapi kesakitan yg melampaui batas untuk menahan sakit ni...
xingat apa2...yg ingat sakit...sakit yg menyilukan... segala sendi2 di badan menjadi lengoh dan tidak bermaya untuk melakukan apa2... kebetulan dayah telan ubat 6 bijik begitu hayal la dayah di alam fana...wah ayat begitu gampang kan.. ahakz....
sakit pulak badan bila tidoq kat lantai... maklum la tido kat tempat keja mana mau cari katil yg empok kan...
xsangka pulak tahan sakit sampai tertido2.... banyak kerja yang tertangguh... jaga je dari tido,terpinga2 oh dimana kah sy di manakah sy... begitulah kata di dalam hati... 
dalam keadaan sakit mcm2 mimpi yg x masuk akal mai...tupasal jadi terpinga2 sebentar...
lalu dayah duduk termenung kejap... masa dayah tido dayah ada dengaq cikgu SPBT suruh bg buku tes kat mak..pas tu dayah separuh sedar encik tunang sy kol minx tengok gambaq rumah yg nk di beli,lepas tu terasa hayal2 dengaq ada orang bercakap2 " amboi sedapnya dia tido"..."siannyer dia sakit"... tah mcm2 la...
terhenti lamunan....bila di kejutkan..pinggang sakit ehhh lama terbaring di tepian lantai x berlapit sedikit pon empukan kekabu... pasrah dan redha...macam x penah susah pulak selama ni..
bangun terus nik tangga p masuk bilik tech...  temenung dan temenung... 

ASAM MASAK PEDAS





Hari tu dayah masak ikan pari masak asam pedas...x sangka ayah beli lagi ikan pari suruh dayah masak lagi asam masak pedas,sedap kata nyer...tapi malu nk puji dayah depan2 dia kata kat mak...kira mak ni pelantaraan hahahaha 
terharu jugak,ayah sampai beli len ikan pari suruh dayah masak... sejak btunang dayah dah rajin ke dapur...bukan tolong mak ok... masak sendiri... dayah x suka mak tolong dayah masak... kalo mak p dapuq ceq pegang tangan dia tarik p depan tv...xnk mak mai dapuq...bukan nk bubuh ubat pelali ke hape kat dalam lauk tapi xmo la masak depan mak...ceq malu kalo x betoi... hahaha

Kekalutan

Hari ni dayah menjadi kalot dan kalot sangat...tambah2 semalam masyuarat mengekut secara tiba,dengan x disangka-sangka dayah pon GB suruh masuk jugak dalam masyuarat tu...apakah???
 masyuarat tentang pemantauan akan mai minggu depan sekolah..sekolah dayah sekali lagi tercalon sekolah cemerlang kot...ala yg dapat duit  tu ha... hat yg semua guru2 dan staf dapat duit tu ha.yang dapat duir RM900.. tahun lepas sekolah dayah tercalon dan layak dapat duit.. so dayah pon x terlepas dapat duit tu...tapi duit tu sudah pon habis dayah buat p shopping hahahaha....sapa la x nakkan,org nk bagi duit.... bagaikan durian runtuh... bukan senang dapat toi x...
alhamdulillah tahun ni pon sekolah dayah tercalon...ada 4 buah yg tercalon salah satu sekolah dayah la~
terpinga2 dalam bilik masyuarat...apa tugas dayah kn... malu pulak nk tanya cikgu2 lain,sebab usha depa semua dok kalut dengan fail itu ini... tapi bila GB kata bilik khas baru la dayah tau...dayah yg pegang BILIK AKSES... x sampai 5 minit dayah belah sbb dah x penting kot nk dengaq masyuarat tu...ceq pon dah tau tugas ceq...
habis je masyurata semua cikgu dok kelam kelibut termasuk la dayah ni ha... kena burn cd itu ini.. itu tugas sy.......dengan internet buat hal mengada2.... adoiii...
pagi ni dayah x p tanda nama pon pukoi berapa dayah mai sekolah sbb dalam kepala otak ni dok pk nk siapkan keja yg banyak...
sampai sekolah  selesaikan 4 bijik PC sekali gus... dasyat x...





pasal internet..
dayah p reset semua wifi...sekali kat bilik sever dayah tutup 1 jam... lantak lah... yehhh bejaya.... boleh baiki PC dengan aman...sekali org pejabat buat aduan internet kat pejabat x dapat.... kaji punya kaji 1 pc je kat pjabat yg x boleh...nanti2 lah dayah ok kn... pc lgi penting buat cikgu2 nk print itu ini...
lepas je internet ok...dayah sentiasa on wifi  kat phone... takut kalo2 internet x dapat...nk usong lappy rasa kebayahan....(cantik x themes phone dayah??)hahaha




tengah best selesaikan 1 PC dengan 1 suara "pengumuman kepada guru-guru dan staff sila hadir ke sekolah pada awal pagi esok untuk emngemas kini fail-fail anda" 
Hadoi~ memang layak pon aku kena mai esok... sebab fail tugasan harian x siap lagi,memang x sempat nk siapkan hari ni.... masa tu suka lari laju sangat... dayah sempat layan blog pon sebab tunggu PC fomat lambat sngt...dari temenung mcm ikan temenung baik usha blog kn kn ahakz... harap semuanya baik2..
to BL sorry x dapat layan anda...agak BZ biasa la sekolah ISO....hope faham...







Jangan Menangis





dayah x suka keadaan menangis...memang x suka...xsuka dan xuka ok...
dayah pon dah lama x nangis... rasa2 sejak bergelar tunang orang ni dayah x penah dah nangis... 
sebelum tunang memang selalu gak nangis..tah hape2 tah dayah nangis.... nk buat macam mana kan dulu hati ceq ni lembut sangat..sejak jadi tunang orang entah mcm mana hari ni jadi keras... xpenanh nangis da pon x tau la hari2 akan datang... 
nangis ni kadang2 tu buat dayah penat ye penat... kalo dayah nangis habis je nangis mesti dayah tido hahaha agak pelik bunyi nyer... 1 lagi kalo nangis ni kan mesti kita rasa sedih~ tu la kita nangis kan kan kan...memang la ada orang menangis sebab gembira...tapi dayah kalo gembira nangis pon xingt...
jadi buat hampa2 jangan la selalu nangis tau...kalo boleh jgn nangis... nampak buruk je.... 
oh ye dayah masih ingat lagi kata2 En.Tunang " kalo kita menangis maksudnyer kita kalah,kita lemah" dia cakap kalo kita nangis xdek apa pun akan selesai dengan menangis... semenjak tu dayah x penah dah nangis... bajet ayaq mata dayah ni mahai gila~ 
perempuan nangis memang dah biasa kita tengok kan...tapi kalo lelaki nangis apa cita pulakkan...tambah x encem rasanyer...lain la kalo AAron aziz yg nangis maco segak bergaya la jugak... hahaha
so jgn nangis dan jangan nangis sebab dayah x suka tengok n dengaq orang menangis.... sebab dayah berpegang pada kata2 tunang dayah yang dayang sayang =)

wifi wifi wifi @ sekolah





semenjak bukak sekolah,keja dayah belambak2, satu belum siap mai keja 1 lagi...mcm tu la hari2,dah kurang nk edit gambaq,masalah yg malas dayah nak layan..tapi kena layan adalah wifi kat sekolah tu haiiiya~ tekanan betoi... tu la org nk jadi juruteknik gedik jugak nk jadi kan...pas tu x reti nk selesaikan masalah mula la tekanan sana sini *walaupon dalam tekanan tapi ceq tetap cool dan sempat lagi p Bambu makan ABC dan mee bandung (bab makan memang xboleh nak tolong)
ari ni abg apiz mai sekolah,rajin pulak dia mai sekolah ceq kan... kalo x dayah kol br le nk mai tu pon kalo nk mai..hahaha oh sy tau kenapa awak x nk mai... mesti sebb orang kuat politik tu pok pek pok pek kan kan kan... dari tahun lepas lagi dayah dok dengaq story tentang org kuat politik tu mcm x suka staff dia keluaq..ahhh malas la nk bergosip kat blog ni tentang org kuat politik  nnti berpolitik pulak blog dayah ni hehehehe..
haaaa ini dayah nak membebel kat abg apiz yg encem lagi putih *wahhh kalo apiz bc mati hape,ala kalo dia bc ada aku kesah hehehehe
mana x marah,ceq dah buat surat suruh tech len mai,br ang pon terhegeh2 mai,huh kes ni berlaku dari tahun lepas lagi br la ni nak mai nooo.... 
pas tu kan pas tu kan...
abg apis sy ni set dinamik IP baru la boleh.... 
bajet dia hero la,bajet aku ni x guna la jadi tech kat sekolah tu kan kan...
it ok memang mengaku masalah network kali ni dayah x dapat nk selesaikan... 
kurang ilmu.... 
terima kasih la memberi tunjuk ajaq kan...
tapi selepas beberapa jam mamat tu jadi hero...last2 internet kembali kepada asal...x boleh akses internet!!!
wah hero tipuuu ni.... 
sebelum ni dayah call TM tanya pasal ni...minx dia turun tengok sbb kes ni berlaku lepas TM tukaq modem.
sebelum ni x payah set IP je pon...huh nyusahkan toi!!!
depa pon mai la dua orang hampir seharian jugak x boleh nk selesaikan,esok tu TM len pulak datang depa mai dalam 4 org wahhhh dasyat x??? 
tau x penyelesaian dia apa depa bagi??? 
internet memang boleh dapat tapi kena set IP la cik...
dayah nk je sound... kalo PC makmal,PC pejabat,PC pusat sumber x pe lagi set IP,hat yg wifi x pk pulak....adoi!!! dah la cikgu2 kebanyakan guna wifi... xkan nk p set IP kat depa satu2...
tapi dayah x dek la sound sbb dayah kan perempuan,xboleh cakap kasaq2 walaupon hakikatnyer dayah ni kasaq...

bila cakap lemah lembut pakcik TM tu kata pulak... oh cik kami hanya jaga line je cik...kalo line ok,makna nyer kerja kami selesai... sekarang ni line ok,cuma set IP je cik... 
arhhh dah la pakai ip lama 255.255.255.192 eeeeeeeee geram nyer....
pas tu kata cik p suruh tech PKG...ini suma keja dia...sepatut nyer dia kena pantau sekolah bila ada masalah... 
bila pakcik tu ckp mcm tu dayah diam je la,sbb kalo dayah kol apiz mesti dah tau dah jawapan dia... "xboleh keluaq pejabat la,kak liza  xdek la,pejabat x dek orang la....dah tu kak rock mana?? hehehe
wakakakaka nyampah rasenyer internet hanya ada sementara... xpasal2 kena set balik IP....dah malas dah nk minx apiz mai...nnti org kuat politik pok pek pok pek sian pulak kat apis... 
last2 dayah ambik keputus bubuh je IP kat semua PC,x kesah la kat makmal ke,kat bilik kualiti ke,kat pejabat ke... bagi yg nk guna wifi x dapat dayah habaq mai kat cikgu2 kalo nk guna wifi mai jumpak dayah,dayah set IP lepas tu kan kan kan balik umah guna internet umah x boleh hehehehe.... 
kesudahan dia... esok tengok dayah try buat 1 kajian secara slow2..minx2 la jadi....
itu br pasal wifi,belum masuk kemas kini harta modal,masalah pc pk koko,fail tugasan harian x buat2 lagi... 
adoi poning nyer,lagi kesian gambaq2 yg nk kena edit pon x mula2 lagi... 
azrie minx mf na...
album lambat sikit..bz tapi sempat lagi on9 facebook hehehe 
oh ye kak sue pic anda dah sy edit cuma belum jadikn album nnti dah siap dayah antaq kat depan umah,jgn mare yerk lambat..hehehe
mengharapkan semua akan ok!!!! arhhhhhhhhhh....

Mee Udang Berasap

semalam lepas balik keja dayah p makan mee udang berasap with staff sekolah... ngan kak ika,kak ida,abg nasir dan syafiq.... bapak punya kenyang.. perut kenyang mata mula la kan mengantok... ish ish ish 
jom usha gambaq kami pekana mee udang, tapikan abg nasir makan mee ketam berasap...dia sorang je lain darik yg lain... x kisah la janji barasap. =)


  
banyak x udang dayah hahahaha....




  apa la yg kelakar sanagt tu kan cik ida kan 









bagi yg x reti makan udang jgn makan nnti gatai pulak badan tu.... try la hangpa p...sedapppp ooooo

sesi fotografi sksk

salam... tugasan hari ni adalah shoot gambaq warga sksk dan budak2 tahun 6 semua orang ceq dok snap... last2 gambaq sendiri lupa pulak nk snap... hahaha padan muka.... it ok... pandai2 dayah le nk shoot gambaq sendiri mcm mana... the last shoot cikgu2 dok bergambaq ngan guru besaq,ceq pon x terlepas snap ngan guru besaq...lagi pon tahun ni je GB ada kat sekolah ni... dia pon dah nk pencen bulan 9 ni rasanya... 

 
nampak cik ida cantik la pulak kali ni.... adoi apakah rahsia nya.. jeng jeng,jom p kursus kawen kak ida...*sebenarnya nk bodek kak ida teman p kursus kawen muhahahahaha.
 dayah la paling termuda dan tercute di sekolah,sila muntah di dalam mangkuk jamban yerk kalo2 terasa ceq perasan...bukan selalu nk perasan kan... oh itu la guru besar dayah... nampak muda kan... hehehe
by the way lokasi tempat shoot ni kat dalam bilik tech,dayah cat bilik ni wana biru dan tikaq getah tu ala2 kayu coklet2....  hampir 80% siap...selebih nyer tunggu ada masa yg terluang.....
nak tengok ke bilik dayah sekarang ni??? alahai malu pulak nak tengok,dah macam bilik bujang je pon,eh memang bujang pon kan.. hehehe

  
haaaa....... amcam??? hehehe meja yg ada lappy tu tok ngadap face book,nk tau internet ada ka dak kat situ la ceq selalu lepak,bagi panas pungkoq hehehe... hat meja yg penuh pc tu meja nk opret pc... sila jangan tengok fail2 yg berselerak tu sungguh x lawa di pandang ok.



siap ada TV lagi tu dalam bilik dayah ni...oh ada gambaq mak la atas tv tu love u my mom...my idola kuh!



sofa pon ada,kalo rasa malas nk mampos,dayah suka la tidoq kat situ.... bendera malaysia tu melambangkan ceq ni duduk malaysia...warga pon malaysian~..
so bilik dah cantik semua lengkap kan,peti ais ngan dapoq masak je x dek lagi hahaha kalo ada sure x keluaq p makan dah time rehat...
oops lupa lansir dayah tahun 2011 wana pink...haha sejak masuk 2012 betukaq wana biru,ambik lansir mini pelamin masa batunang ri tu hahaha agak jimat gila kau dayah!
oleh itu mcm mana la dayah boleh tinggal tempat keja dayah ni sesuka hati kn,dayah pon dah sebati ngan cikgu2 kat sini..so jgn paksa ceq berpindah ok! no way men!!!

Sakit hati!!!

sakit nya hati bila tengok diri sendiri... xhabis2 bab kurus kurus kurus....benci!! benci!!!
kenapa saya kurus sangat ni... apa patut buat... sungguh tekanan..lalu mengambil keputusan mengasingka diri...
sebelum tengah bulan ceq nak gemok gak x kira.... arhhhhhhhhhhhhhhhhh....
teruskan kerja walaupon di minda terasa sad yang teramat sangat mengenangkan diri ini sangat kurus....
doakan ceq agar berisi... cukup berisi seperti  siti nurhaliza...

Bila nk gemok??

sedih la... bila nk gemok ni... macam2 cara ceq dok buat...nk kata x lalu makan... tuhan je la tau kan mcm mana ceq makan.... kadang2 pukul 1pagi,2 pagi pon ceq makan,encik tunang,mak nenek selalu gak marah makan tetengah pagi kan... dah mulut ni memang nk makan.... vitamin C ceq dok beli makan ari2 sampai habis,x gemok2 jugak... mak ngan nenek tu selalu je marah kata berani betoi makan ubat tu ubat ni.. kalo gemok betoi2 haaa padan muka ijat ang lari... wah hampir x caya je kalo ceq gemok then en.tunang sy nk tinggalkan sy... dia sendiri pon bercinta untuk becinta dengan dayah tau...
ari tu dayah ambik keputusan beli benda alah ni.....



 hmm naik la sikit....berat je naik... tapi kalo tengok fizikal mcm tu je pon... alahai... x best la nampak kering... tambah2 untuk tahun ni... leceh la... sy inginkan badan yg begitu sedap di pandang... xmo umpama kertas melayang2 di tiup angin... arhhhh.... *sila bersyukur apa yg tuhan kurnia kan..
lalu ceq dok ambik pendekatan untuk berhenti berfikir bab gemokkn badan.

SELAMAT TAHUN BARU!!

Oh selamat tahun baru buat anda,anda dan anda semua... moga tahun baru ni memberi kegembiraan buat diri dayah dan diri hampa jugak...sebelum nk menutup tirai 2011 dayah nk cerita percutian dayah hujung tahun 2011... percutian yg x dirancang.. esok nk p becuti ari ni br nk apply cuti.. sapa je ngan encik tunang dayah tu ha.. nasib baik dapat kelulusan untuk cuti.. kalo x muncung je mulut tu kan... so cadangan p ke cameron highland~ oh bila dengaq je mcm best memang la best bila berada di atas nun... tapi dayah mengalami kesukaran sementara menungu sampai di atas nun... dayah x boleh duduk dalam keja dengan jalan yg berliku2... terus terang cakap... saya ye saya muntah... berpusar2 je jalan nyer... cakap terus terang kalo nk p honeymoon pon ceq x mau dah p tempat tu... seksakan badan je.. huhu seronok tu memang la seronok... masa nk p pening... nak turun pon pening... adoi sian encik tunang sy bawak keta sorang2... ceq tidoq je... tq encik tunang sy luangkan masa dengan sy walaupon kejap..walaupon balik ari kn... xkan nk tido kat cameron highland pulak kn.. kite kan blum kawen...kita p balik hari pon org dok kata,ni kan pulak kalo kita tido sana kan kan kan... (fakta)*mulut org tidak seperti mulut tempayan ye~
thankz encik tunang shoot gambaq sy yg merapupu,nampak tampan lagi bergaya...
hahaha agak tidak begitu senonoh rupa kuh... muka minx kena sepak hahaha ceq sendiri tengok pon teruja inikan nenek dayah...mesti dia bangga dapat cucu yg mempunyai pelbagai rupa...*bg yg belum ada pakwe,jgn tiru rupa mcm ni,takut pakwe nk ngorat x jadi..ahakz

 thankz la kat budak KL ke budak Melaka ke whatever la kan mana pon mamat tu tinggal...tapi tq la sbb sudi tolong snap gambaq kami kn... kalo jumpak lagi tolong snap lagi na.... lama2 tengok gambaq ni jadi malu la plak...arhh abaikan seketika....

Ini la En. Tunang sy....ceq sayang dia sangat2,xdek dah org dayah sayang selain dia... lantak dna biaq p la apa pon org nk kata.......yang pasti ini la pilihan sy!

ceq pon x tau apa motif dayah dok buat lagu tu kan...mungkin a.k.a konon2 bila buat mcm tu akan keluaq super power le... bajet sailor mood kn...


 
masa kecik2 dulu selalu tengok carton ni... sampai ke besaq berangan nk jadi macam dalam gambaq ni... no good no good untuk diri sendiri...
sambung cerita...sebelum balik dayah beli sayuq kat nenek,lagi pon nenek ada kirim suruh beli... x padan dengan demam kan... dah tau demam pon masih galak ingin bercuti... cuaca di saat tu sangat x elok hujan je...   hampir duduk dalam keta lagi lama berbanding dok kat luaq....



oh lepas tu kan.... lepas tu kan ceq kena jadi model untuk encik tunang...arhhh nasib beliau tunang sy cinta... kalo x ekot nanti majuk plak jadi ekotkan je kehendak nyer...nk bukan2 wa bagi kaki muhaha *ganas betoi ceq kan... 




 
ha baget tengah tahat bas or teksi...nyampah i~ tapi x dek pon kenderaan yang berenti... maybe diorang pon tengah menyampah kan hehehe *kira ok kutuk diri sendiri dari kutuk org lain...paling x ceq x menambah dosa dosa,sesungguhnya jangan salahkan ibu yang mengandung (ayat kawan[dahlia] masa ceq duduk kat poli ayat ni selalu kedengaran bila ada kesilapan berlaku hehehe)
ha itu la percutian dayah bersama encik tunang... walaupon x lama tapi ceq tetap menghargai masa2 bersama beliau... 
THE END

Sangat Terharu =)

wah video ceq dok bagi kat encik tunang di balas la... halamak sungguh terharu..berkali2 dayah tengok clip tuh... huhu jauh panggang dari api... encik tunang sy begitu slow bercakap..x macam ceq ni pokpek pokpek... nk jadi mcm encik tunang...very cool n x hingaq... muhahaha boleh kah? oh ceq x suka jadi org lain... jadilah diri sendiri...xdek la kena cap propa nnti...
by the way.... tq encik tunang sbb sudi membalas video ceq yang hingaq ni....kalo dulu dayah ada pos kan video dayah untuk encik tunang  video dayah
so kali ni encik tunang dah balas video tu mana la x terharu kan.... rasa nak menangis je bila dapat video ni...tapi keegoan yang tinggi lagi boley cover ayu~ ayukah ? hanya tuan je yg tau. tq sayang love u... nnti tunjukkan pada cucu kita keh *wah nikah pon belum lagi ada angan2 ingin ada cucu sangat hebat dayah yang payah ini.


video

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...