Follow Me

Blurrrr

oh hari ni dayah x mampu nk buat apa2... terasa diri ini menggigil ketakutan..ketakutan?? apakah?? takut arrhhh nak kawen... boleh x last2 minit nak habaq mai kat en.tunang "saya belum bersedia untuk kawen" hahaha paling x pun mesti kena lempang dengan mak...
B4 nih dok cakap hebat sangat.... apa ada hal,nk kawen pon takut... *ayat penyedap hati sendiri.
lagi 5 hari je lagiii adoiiii.... terasa diri xsenang duduk...padahal bukan x biasa dengan majlis akad nikah,majlis perkahwinan ni... dok p shoot gambaq sana sini x dak pulak nk rasa takut... haiiiyaaa....
oleh kerana ari ni ari minggu, dayah pon x mo keluaq umah... buat itu x kena buat ini x kena...so ceq jumpak video lama dan ceq edit2 la konon2 nyer... entah merapu2 jew rasa time kena rekod tu...
sila jgn tengok video nih kalo terasa ianya sangat mengada-ngadakannye pun.



sedihhh =(

malam ni rasa sedih sangat....seminggu lagi dayah dah nak bergelar isteri.... tiba2 hati ni sayu sangat... dah lama x jumpak en.tunang.... sakitnya menahan rindu....terasa lama sangat hari berganti hari nak berganti...
Awak saya rindu =( jangan la marah2 saya..... saya rasa dah lama sangat2 x jumpak dengan awak...awak x rasa ke apa sy rasa.... awak sy sakit tahan rindu ni... hari2 sy bangun pagi mengharapkan hari tu berlalu dan pergi dengan cepat.... 

Semakin hampir


Halamak halamak.....terasa denyutan jantung dup dap dup dap...ada yg menyakat sana sini ada yg itu dan ada yang ini...
tidak terasa kalut dan serabut kepala otak ini kerna hampir kesemunya siap....x pening nk memikir bunga telur,hantaran itu dan ini...kerna semuanya telah pun dayah siapkan....
hanya hiasan2 bilik,meja makan,b/drop,cany sweet,book guest je belum di siapkn hal ini kerana semuanya akan di siapkan sehari sebelum majlis di adakan....


borang nikah/ceq HIV- done
baju nikah - done
viel - done
tudung nikah - pending
hantaran - done
door gift - 50%  (cuma x masukkn makanan ke dalam beg paper)
baju mak/Ayah - done
petunjuk arah - 50% (semua ada cuma tunggu nk letak je)
kek2 - 80% sudah di tempah cuma x p ambik lagik
bunga2 ros hidup - 80% sudah di tempah kat apex 24 ri bulan nih dia mai antaq
all about sweet coner :

  • gula2 - done
  • apam pakadot 80% (sudah di tempah)
  • cup cake 80% (sudah di tempah)
  • b/drop sweet coner 80% cuma x lekat lagi
  • alas meja - done


all about book guest coner - 50% (buku pelawat hasil tangan adik kuh aten azhar...x sabaq ceq nk tengok hasil nyer)
pelamin DIY - 50% (mengharapkan ianya menjadi amin)
all about makanan buat tetamu - done (mama ayah yg uruskn)
pengapit - done


mengharapkan semuanya akan berjalan dengan lancar tanpa halangan...amin banyak2..
pada kawan2 plz give me sprit +ve.
walaupon majlis yg di adakan hanya sederhana tapi dayah harap ianya akan menjadi satu kenangan buat dayah..
mesti best gila time sehari sebelum majlis di jalan kan,sebab kawan2 pakat tidoq umah...lantak korang sempit time mcm tu je pon last nk manje2 pas ni ceq dah jadi bini orang...mesti dah x boleh jadi kanak2 riang....


oh ya yang pastinya dayah ada janji ngan en.tunang pada saat di nikahkn,ceq akan pastikan yang ceq ni tidak akan menitiskan air mata hahahahahahaha *elo orang kasaq macam ceq ni apa class nk nangis2 habis la cayaq make up i tau~

Kursus

salam u all.... 3 hari dayah x g sekolah...oh bukan 3 hari malah 6 hari...rindu sangat2 tau~
begitu teruja bila selama 3 hari bkursus, 3 hari berturut3 la duit saku ku tidak di gunakan... makanan dah la sedap2 belaka.... lagi makan tengah hari makan petang makan lagi...wah kalo ari2 mcm ni alagkah indahnya nikmat dunia,ceq mungkin akan jadi gemok...eceh~
dayah kursus about pemantapan teknikal dan pengkomputeran... bukan selalu dapat jumpak tech2 yg lain ramai2...lagi happy sangat bila azrie membawa berita gembira isteri beliau sudah pon mengandung sebulan lebih...waaaaaaaaaaaaaahhh sangat2 seronok dayah bila dapat tau,taniah azrie pas ni jgn garang2 dah k,jaga mama n baby dalam perut tu elok2. x sabaq ceq nk tengok baby azrie...moga adanya zuriat buat azrie akan membuat keluarga hampa lebih bahagia,ceq pon nk tumpang gembira tau.
masa dalam kursus sempat jugak ceq antaq vdeo kat en.tunang hik2 
video


video


selama 3 hari jugak la dayah tumpang kak mafuzah ngan kak norli..hik2 g ramai2 lagi syok...
semoga ilmu yg di sampaikan oleh penceramah2 dapat meningkatkan lagi ilmu pengetahuan dayah.





SEMANGAT!!!

Hari ni dayang mengenangkn  diri, dan bilA disaat dayah dalam kesedihan atau dalam tangisan,en.tunang selalu bg kata2 semangat untuk teruskan kehidupan tanpa membedulikan kata2/peristiwa2/dugaan2 yang boleh menjatuhkan diri dayah untuk terus hidup dengan keringan...*eceh...


balik je dari kursus dayah terus masuk bilik,on lappy...dengar lagu yang biskut lutut selalu nyanyikan dan selalu post dalam fb dayah...lagu ni la lagu bg dayah berenti dari menangis,berenti dalam keadaan keresahan kedukaan  
bila dengaq lagu ni berenti menangis...lagu ni jugak la membuat dayah teringat akan dayah masa kecik2 dulu...semam cerita tarzan tu masa dayah kecik2 lagi....
so terasa diri ini seperti kanak2 g tu~ ahakz


Kejutan

Semalam dayang sangat penat,dari pagi sampai la senja baru balik rumah, sorang2 ke penang mencari rezeki yg halal....alhamdulillah rezeki nk kawen,banyak pulak org inbox,call tanya pasal pakej shoot gambar perkahwinan... xpadan nak dekat kawen ceq ni,masih lagi ambik job,xpe la demi mencari sesuap nasi...la ni duit habis macam ayaq je...cepat je habis... 
habis je shoot gambaq dayah call la en.tunang...ingat kan call dia,dapat dengar suara dia hilang la sikit penat badan ni...tapi =( en.tunang mare2 (mare apa? mf tidak boley di nyatakan di sini hal peribadi)
sedih sangat tau,bila kite perlukan dia tapi balasan dia bg mcm tu,hati ceq ni hati lembut jugak kadang2...terasa sangat dengan kata2 yang di lemparkan lalu membawa kereta dengan keadaan yang sedih keseorangan dengan hati yang sangat hancuq berkecai.... *nak dekat nk kawen pon masih lagi menyakitkan hati saya,xbaik tau
dalam perjalanan balik umah setiap panggilan dari en.tunang ceq x angkat,oh maklum la hati ini terlalu xley terima apa yg di katakan tadik *mak dah pesan jgn ekotkn hati sedih,jgn ekotkan perasaan mare....
bukan dayah x mo dengaq cakap mak tapi biasa la hati perempuan ni sangat2 sensetif sikit.... dayah pon x terlepas dari sifat tu.
sampai je rumah.mandi,solat baring kat atas katil....belek gambaq yang dayah shoot wedding tadi...
mak masuk dalam bilik minx angkat bila ejat call...
entah mana phone dayah lempaq pon dayah x ingt..tapi lama2 dayah cari phone usha berapa missed kol dari en.tunang wahhhh 155 miss kol...
hati ini sangat kesian....lalu dayah angkat panggilan beliau...kesian jugak bila dengaq suara dia minx mf...
dengan en.tunang x ley la gado lama2 nnti jadi rindu lagi bertambah... (hah sapa yg bc rasa meluat tolang jangan bc blog dayah)
dayah maafkn en.tunang huhuhu sedih sangat sebab bergado.. *lepas ni tolong jaga bercakapan awak dengan saya k... sy ni bukan kawan awak..sy ni tunang awak kn =) lagi beberapa hari lagi nk jadi isteri awak... so plz cakap berlapik dan fikir dulu sebelum bercakap...awak nasihat sy supaya kawal diri bila bercakap...so awak pon kena kawal bila bcakap _nasihat untuk diri sendiri dan en.tunang,kawan2 pon apa salah nyer ambik iktibar tentang kes ni ahakz =)

selang beberapa minit...cik ida call...nak mai umah...nak bg barang...wah apa kah ini?? terkejut gak tetiba call nk mai umah... 


-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
kak ida mai umah,bg salam sambil bawak totak kek ngan bunga....halamak apakah ini...1 kejutan,malunya diri ini depan mak..mak gelak tengok kak ida bg kotak kek ngan bunga...
" ni ha ejat bg suruh bg kat diksu"
hampir nak menangis sekali lagi je bila kak ida cakap mcm tu *tapi masih control ayu sebab malu nk nangis depan kak ida hik hik hik hik


rupa2nya encik tunang mai parit buntaq,sebab rasa serba salah dengan kata2 dia tu,alahai awak kalo rasa besalah pon x yah la buah tenaga,minyak duit mai parit buntaq ni...mai pulak waktu malam sure x boley jumpak la kan... memey keja gila la biskut lutut ni...dari ipoh mai parit buntaq...pas tu patah balik ke ipoh waaaa...... sungguh buat ceq rasa serba salah jugak mcam ni...kalo tau jadi mcm ni dayah x kan majuk n angkat cepat2 bila en.tunang kol...
nak tau x apa yg tertulis atas kek tu???

aduhhhh sangat menahan air mata tika ini...nasib je la kak ida ada time tu tidak mau ceq merawung~
apa2 pon tq en.tunang,pandai betoi ambik hati saya balik kan bila buat salah len kali jgn bg sy sedih tambah2 time ceq dok tengah letih seharian bkerja...xmo xmo xmo k...
walaupon ceq geram dengan en.tunang tapi cinta ini tetap teguh pada beliau... biarla impian cintaku pada mu sampai ke syurga insyallah~ (bg yg rasa nk temuntah sila ke tantas segera ok)


 dan lagi minx kak ida shoot hahaha jelas terserlah keletihan di wahaj yg pucat lesi ish2

Green Scha B'tunang

wahhh scha dah pun selamat menjadi tunangan orang,ceq doakan moga berbanyak bersabar mengharungi segala onak duri sepanjang menjadi tunangan orang ni naaaa~


kami ambik peluag la kan tangkap gambaq reramai...TQ biskut lutut sebab sudi snap gambaq kami..




ok ini ceq pon x tau gaya apakah yang sedang di lakukan...pas ni sure dayah dah x ley gila2 mcm ni...mesti akan rindu akan kawan2




pas g majlis E-day scha kami pakat ramai2 g makan mee udang berasap...Taniah buat aten sebab mendapat mee udang berasap berambut...oh mesti la sedap kan...tengok sampai licin habis makan...


 ok ada orang bajet cute di situ... tapi ceq tetap sayang beliau~
pas habis makan...tuuuu dia punya la mengantokkk tersangat2 mengantok,hanya tuhan je tau,en.tunang best la masuk je keta terus tido..alo tian tian dia yerk~ 
tq aini sebab bg  ole2 nih...



Kawan kawen

Telebih dahulu ceq nk ucapkan teniah buat sahabaq ku Hadis,moga panjang berbahagilah dikau bersama isteri yang tercinta semoga cepat2 dapat anak yerk,ceq dok tumpang gembira...
kali ni dayah pakai baju wana kuning,sebab apa? sebab la ni ramai orang dok cakap pasal bersih,dayah try la pakai wana kuning kot2 ada semangat waja ke dalam diri ni kan...



Hadis nyer wedding bertema kan wana biru....wah sangat suka akan biru....


dayah x terlepas ambik gambaq ngan depa...uish mesti la nk bergambaq ngan pengantin...sapa la xmo kan hehehe

yang sangat teruja ialah kek coklet 3 tingkat...semua coklet..mesti sedap... 


Kejutan yang melampau~

Hari tu ceq memang la tersangat sebok,sebok dengan segala2nya... oh jangan tanya berkali2 sebok apa yerk kerna kesebokan itu membuat diri ini begitu rasa ngekk ngekk sangat,dan tersangat2..
dari pagi p keja dah start keja sehinggalah ke petang....
petang tu dayah terpaksa duduk pejabat atas sebab kerani2 di pejabat kena p dengaq taklimat,jadi saya nor hidayah menjaga pejabat dengan sebaik mungkin...
walaupon menjaga pejabat tapi ceq tetap gak merayau2 di sekeliling sekolah,nampak kelibat cik ida membawa budak serta membawa beg2 plistik...dayah pon tegoq la~
hampir tekejuk beruk bila cik ida habaq ni ijat bagi barang....
wah bila pulak en.tunang ceq mai parit buntaq ni... tadi sat2 call xdak plak kata nak mai parit buntaq...siap bg dekat kak ida lagi ni...ayoyoyoyoyo apakah yang terjadi nih?
dari kerja sebagai juruteknik dayah bertukaq jadi wartawan, perasaan yang tidak puas hati dan ingin kan jawapan sekarang,ye memang sekarang... 
"kak ida mana jumpak ejat"
"tu kat kedai juara,dia panggil kak ida"
"awat dia xmo bg kat dayah sendiri"
"tu la kak ida tanya dia awat x masuk sekolah je bagi kat diksu"
"dah tu dia cakap apa?"
"dia cakap diksu sebok,xnak ganggu diksu"
"hah?mcm tu pulak..."
"ni dia bagi barang ni"
sepantas kilat dayah bukaq semua bungkusan2 dalam beg plestik tu,selain cakar ayam ngan balang2 yang penah dayah minx en.tunang beli...ada barang lain jugak,nak tau apa??







memey dayah dah 2 minggu demam,selesema batuk dan suara seperti lelaki yang baru cukup umur...wah sungguh terharu,menangis dalam diam2,kenapa bagi semua ni,xpayah la mai sini susah bagi,dekat sini pon ada semua ni,jangan la sampai susahkan diri mai jauh2 semata2 nk bagi semua ni... =( (nangis dengan suara yang parau sambil call en.tunang)

*inikah di namakan pengorbanan?? sungguh sungguh sedih ya sedih sebab melihat betapa cintanya beliau akan tunang nya~ (bg yg bc rasa meluat sila jgn bc my blog,sebab blog i hak milik diri ini,my blog is also my story)

oh x lupa jugak,siap beli cover phone ace untuk dayah lagi TQ papa,terima kasih banyak2 sebab buat semua ni untuk ceq,ceq xtau nak habaq mai mcm mana dah...suka sangan hello kity nih...setiap pemberian akan ku hargai...dan ceq ekot nasihat papa,makan ubat,bancuh teh cina tu minum tanpa gula,minum suap2,barli tu rebus,ayaq cap badak tu minum bg badan sejuk... =(




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...