Follow Me

Scan 4D (21minggu 6hari)

salam u all....
oleh kerana hasrat nak scan baby dalam perut ni x tercapai di BANGI,,,
then kami p ke HOSPITAL COLOMBIA TAIPING pulak...
alhamdulillah hasrat di makbulkan....
mama dah happy sangat2...
pukul 11 pagi betolak dr umah mak...
sampai taiping mama teringin makan kat DOLI...
papa makbulkan pemintaan mama...
hahaha walaupon papa cakap papa nk makan nasi campuq...oleh kerana mama mengandung papa ekotkan je...
TQ papa..mama kan manje~ hahahaha *mengada!

*menunggu makanan sampai

lepas je makan..terus papa bawak mama g hospital kolombia.... 


sampai je hospital mama jadi rusa masuk kampung....ye la mana penah p hospital mcm tu...selalu dok p hospital kerajaan je...
takut jugak kalau kena bayaran yang mahal.... mana nk carik duit...
ada kawan p colombia ni scan rm90 hanya dapat sekeping gambaq je... risau jugak mama sebab mama x nk dapat sekeping gambaq je...
kalau boleh nak gambaq...nk soft copy nk vedio...ha ambik kau...mcm2 haku nak kan... 

ni lokasi pendaftaran *siap snap gambaq lagi hahaha maklum la rusa masuk kampung kan...masa buat pendaftaran tu dayah minx doc islam..xmo cina x mo india...must be islam...dan nak doc perempuan tapi malang nyer doc perempuan time tu xdek jadi ambik je doc lelaki...


dah selesai pendaftaran mama kena ambik berat badan dan ketinggian...untuk di rekod
lepas tu nampak nama mama tertera kat kaca tv....


sementara tunggu giliran...minx papa snap gambaq...dari tadi tengok mulut papa dok kumat kamit kumat kamit...hape yang dia baca x tau la...*mungkin dia berdoa agar baby dalam perut mama ni semua nya selamat sihat sempurna dan sebagai nya....
yang mama ni dok gelisah je...hehehe sikit2 mama kena marah ngan papa sebab kacau dia tengah dok siap2 tu hahaha


*muka papa mcm malas nk senyum sebab mama kacau dia dari tadi...ala nk kacau sikit pon kedekut.

bila doc panggil nama dayah....mama snyum2 sambil masuk di temani en hubby yang bucuk!
mama di layan bagaikan bidadari tau...."oh silakan baring....
mama pon baring la...
hik2
dalam bilik tu ada 3 monitor saiz lebih kurang 40in ke 42 in plasma...
haaaaa ambik tau dayah bg detel punya...
1 monitor untuk doc....1monitor untuk mama tengok 1 lagi untuk papa tengok...ha adil x payah dah nk rebut2 hehehe.....



doc scan...baby mama malu nk tunjuk muka la....
dah suka gerak2...sian doc tu dok cari port yg good bagi mama n papa tengok...
doc tu say "ha nampak x senapang dia tu" ok anak awak laki ke perempuan?? mama jawab la lelaki hehehe
mama malu sebenayaq nya bila doc tu tanya mcm tu...
mama minx dia ceq tulang belakang dia...dll...
semua ok...berat normal...semua normal...
syukur...cuma muka x berapa nak jelas nampak...doc minx scan tima 28 minggu...
insyallah mama akan p lagi sekali untuk tengok muka anak mama jelas2....
tapi mama tengok hidung anak mama ni sebijik macam papa dia...
hik2...

sambil doc scan sambil papa say kat doc sy nak video sekali ok...
sambil doc tu nyanyi2 kecik..haha
rock star betoi dok nih...tapi sangat puas hati papa pon minx lepas ni nk buat temu janji dengan doc berkenaan....
hebis je selesai...doc minx tunggu di luaq....
tetiba dapat free gift
dalam tu ada bag,pempes,pencuci alat sulit,ubat untuk ruam baby,baucer,gambaq 4D muka baby sekeping,2D jantina baby dengan soft copy....
semua rm85
wow!!!!!
berbaloi2....

xsangka dapat semua tu sekali ngan video hanya rm85 kot ke dalam hati dah rm100 ke atas....


lepas je scan...mama lapa...haha xhabis dengan makan makan makan....
jadi mama ajak papa makan kat old town...


 * muka lepas kena scan hahaha...



*buat sepupu ku yang jauh di perantauan,,,,
hanya ini yang mampu aku paparkan untuk hampa...
tolong doa2 kan moga anak aku sihat dan selamat di lahirkan di dunia nih....

ini vedio time aku csan ari tu....
hik2 nampak x senapang dia....

video

ini pulak muka dia...tapi x jelas sangat sebab dia kuat bergerak2 dan malu nk tunjukkn muka....
nampak x hidung dia tu hahaha 
macam papa dia kan.... oh nanti kalau anak aku keluaq hampa silakan untuk mancungkn hidung dia k .


video

dan ini pulak kaki dia... 
video

oleh kerana mama dia nih x puas hati sebab baby malu nk tunjuk muka....
doc saran kan mai lagik scan baby 28minggu....
lebih kurang 7bulan g tuh....








No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...