Follow Me

B'DAY QAWEE

salam
agak terlambat pulak dayah up date about bday qawee kan...
sesungguhnyer sudah pon selesai majlis bday qawee
tq yang menghadiri majlis qawee
agak sedikit lari dari tajuk n tema
huhu cadang nk pakai baju iron man but semuanyer jadi berubah bila last minit...
kek yg oder berbentuk satu menjadi bulat...
apakah... 
xpe la dayah hanya merancang yg menentukan hanya Allah
sekurang2nyer dah selesai majlis..
alhamdulillah anak mama dah setahun...
gigi dah tumbuh dua batang tapi masih kecik...
xsabaq nak tengok qawee gigit gigit mama 
di kesempatan ini dayah view kan gamba2 time bday qawee n auni berlansung



















RAJIN LA PULAK~

Salam u all..
oh ari nih dayah sangat rajin...
haha rajin lah sangat kan..
tau dayah buat apa...
eh bukan ke la nih orang dok pemes dok beli bunga2 apa tah bubuh kat kepala kan kan
hmm dayah teringin gak la nk memakaikannyer pun
tapi kalau nk beli rasa macam sayang pulak duit tuu..
and last i buat jugak la DIY
hohoho...
bunga tersedia ada tu dayah ambik then olahkan..
rajin tapi nk siap cepat..acane tu??
so dayah malas nk lilit2 ngan tip lilit lidi tu... dayah guna gam lilin aje..
benda nih pakai bukan nyer lama mana..kejap je pon kan..
hahaha
paling2 kurang pakai time nak tangkap gambaq..
bahan2nyer ye tuan2 n puan2 yg di hormati sekelian...opsss cik2 n abe2..
haha

dayah gunakan bunga2 ala2 kecik2 n ada hijau2 ...bagi nampak kerumputan di situ hahaha...
sebenaqnyer dayah x berapa nk suka bunga2 besaq2...sebab tu encik suami dayah nk bg bunga pon dayah kata x payah.....baik bg coklet ke hape ke at list boley gak kunyah2 kenyang gak perut.
terajin ni bukan apa...
cadang nk pakai time paty bday qawee 21 hb nih hehe entah pakai entah x itu xpasti le kan hahaha
then hasil nyer taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


cantik x makjemah...hahaha
hari nih dayah berbaju hijau p sekolah u olls... selalunyer dayah akan pakai baju hijau pada hari jumaat...kenapa??
entah la... dayah wajib pakai bj hijau kalau hari jumaat...mungkin sebb dayah fikirkan ari jumaat tu adalah ari penghulu pada hari2 lain...
dan dayah fikirkan ari jumaat tuh merupakan ari islam...
ari lain2 pon ari islam jugak... tapi ari jumaat nih ari best of the best for me hahaha
sebab esok nyer ari sabtu x keja kan... 
oh boleh x terima alasan itu wahai kawan2 kuh???
hahaha
berbalik kenapa dayah pakai baju hijau pada hari ni (rabu) sebab esok dan esok dayah xkeja... i'm holiday gitu~
sebab tu dayah pakai bj hijau... petang jap g nk balik kpg dah...
nak buat persiapan hari kelahiran anak mama sorang nih...

Bekelah

salam semua...
pagi tadi mama bawak anak mama sorang ni p bekelah...
kebetulan sekolah dayah buat aktiviti motivasi utk murid UPSR sambil readah di sungai..
ambik peluang yang ada join sekali sambil bawak suami tercinta dan anak my jangung kuh..haaaa gitu kn~
seronok tengok qawee main air... 
sampai nangis2 nak mandi lagi hehehe
anak mama xley la mandi lama2 nnti perut masuk angin nnti...air sungai dah la sejuk...
sekolah dayah siap bakaq bbq kau~
makan nasi kat situ jugak....
dapat makan ais krim...
dadih...
so fun...





lepas ni mama nk bawak lagi anak mama mandi air terjun...
suka sangat tengok qawee suka...
mama rasa bahagia sangat....
hik hik hik 







yang x boleh belah tu papa siap bawak buai tok anak mama ni tido...
lama jugak anak mama tido...
letih sangat la tu mandi ayaq terjun ;b




persiapan...persiapan dan persiapan...


ank mama sorang tu dah nak masuk 1 tahun uolls~
mama sedikit sebanyak ada buat persiapan untuk anak mama sorang ni...
xsabaq mama nk deco paty qawee dasuki...
yang pasti kek dah tempah,list barang pon dah buat...
edit n deco semua dah settel...
temanyer ironman merah kuning..... 
oleh kerana anak sedara mama pon lahir bulan yg sama jadi buat sama partty nyer..
anak sedara mama pupuan la pulak mcm xkena pulak nk buat tema ironman kan...
tapi papa nk tema iron man jugak...oh oh oh 
mcm mana nih.... 
so dayah pk pk pk temakan superhero....
haaa ambik kauuu~
tapi lebih ke ironman jugak haha
entah la mcm mana le nanti yerk... 
xsabaq nak tengok qawee pakai bj ironman dia...
so ensem boy...




mama sayang awak sangat....
my hero..
my jantung 
my baby you
my ubat
my penawar


LAMA

salam u all~
dah lama jugak rasanyer dayah x update blog kan...
kadang2 tu terasa masa tu sangat cepat berlalu n pergi,sampaikan xsedar dah masuk bulan feb 2014...
dayah begitu sebok uruskan hal2 rumahtangga dan hal2 kerja...
tiada rung n waktu nk ber"belog"
oh kali ini dayah terasa nk update blog..kenapa kah???
kerna tika ini dan saat ini diri ini amatlah mengantok selaki...
main game still mengantok... then teringat akan blog daku...
wah agak bersarang jugak my blog kan...
by the way anak mama dah semakin membesar n aktif...
semakin tersenyum tersengeh terasa nak cubit pipi dia...
alamak tetibe je rindukan dia... nasib baik pengasuh dayah up to date dia ada w'app...
minx je nak gambaq anak kompom dia send....hahaha
bulan 3 nih bday mybaby mama
mama masih xpk lagi nk buat apa qawee dasuki...
tapi yg pantinyer mama nk buat yg terbaik buat anak mama ni....
dulu masa mama kecik2 mak suka buat patty bday bt dayah...
y not for my son kan...
tema dll belum dalam fikiran lagi...
insya allah akan diusahakan... persiapan utk anak mama
;)

8 BULAN QAWEE DASUKI

Salam u all~
hari ni genap la usia anak mama 8 bulan.
moga qawee dasuki sihat ,cergas ,sempurna, bijak, pandai ,soleh sentiasa mendengar kata,berbudi bahasa,hormat orang tua,sabar menempuh segala liku2 kehidupan di dunia pinjaman ini.
dah 8 bulan kita hidup bersama...semakin lama semakin membesar anak mama sorang ni..makin betambah sayang mama pada qawee.
mama x sabaq nak tengok anak mama bejalan dan bcakap...mama sentiasa menunggu detik2 macam tu..
sejak qawee dah boleh melihat dunia...dah boleh ketawa tersenyum,sejak boleh main buih ayaq liuq.sejak boleh isap jari,sejak boleh capai benda masuk dalam mulut mama makin betambah rindu xkala mama keja...
asal ambik je qawee dari pengasuh...kompom tersenyum senyum dia nak dapatkan mama...
mama yg penaT pon jadi x penat dah bila tengok anak mama.
betul jugak kata orang anak tu kadang kala di ibaratkan sebagai NYAWA,UBAT,JANTUNG,PENAWAR buat kita..
semoga qawee sentiasa jadi penawar dalam hidup mama & papa.. love u my son so much...






Ya Allah, jauhkan syaitan daripada kami dan jauhkan syaitan daripada anak yang akan Engkau anugerahkan kepada kami.


Rindukan anak

ari ni p keja rasa len macam aje...
hmmm....
buat keja sikit teringat kat anak...
buat keja je teringat anak
miss my son sob sob sob sob 
video

KERINDUAN ANAK

Sapa la yang x teringatkan anak bila anak xdek di depan mata...
rindu tu x boleh nk di katakan...lebih rindu dari rindukan kekasih...
time dok sebok kerja tiba2 teringat kat anak....rasa sekarang jugak nak g ambik anak...
kalau ekot kan hati nih...nk je ambik anak bawak p bkerja....
karang kalau ambik anak time keja...xpasal2 pulak kena sound ngan guru besaq wakakaka...
nk keja ka nk jaga anak..huhuhu 
bersabarlah wahai hati menunngu jam pukul 5petang...
QAWEE mama rindu kamu..... plz jgn nakal2 tau... petang jap lagi mama ambik kamu ye...
arhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh miss u miss u miss u tau....
yang pastinyer setiap kali dayah ambik anak dayah mesti dia akan senyum tengok dayah bawak keta....
lepas tu dayah akan nanyikan lagu untuk anak mama...
atau bersembang dengan dia...kata "mama rindu sangat kat qawee tahu"...walaupon dayah tau anak dayah masih x faham lagi apa yang dayah cakap...lama2 nnti mesti dia akan faham betapa dayah rindu kan dia...






BUKIT MERAH

alohai percutian ni sebenaqnyer bulan 8 ari tu.....tapi baru harini kesempatan nak ceritakan...
memang plan ngan mak nk g bercuti nak bawak anak dayah p bercuti...
kebetulan ada promosi pulak apartments di laman web dia...so apa lagi....book awal2 la kan... 
sejak besalin x penah lagi bawak anak mama ni g bercuti...
plan punya plan.... mak pon dah on...
ann,nenek,kak ipaq,mak my hubby wah macam rombongan mak jemah pulak...sian hubby i seorang je lelaki dalam percutian nih...konon dia la hero...elo my sob pon lelaki what.... ops terlupa pulak...auniiii anak sdare dayah pon follow sekali... bam bam bam aje budak nyer....


di sini la tempat kami menginap... 
hoho terserlah muka ann sangat over di situ haha
sampai je kat apartments tugas papa ceq in bilik...ambik kunci dan lain lain...
dan mama tanya bilik kita tingkat berapa??
papa kata tingkat 70..amboi kemain tinggi... hahaha rupanya tingkat 7..
kebetulan bilik yang dayah book tu mengadap kolam n pemandangan h'way...
nampak suasana luaq dari kota raya yg sesak dengan pembangunan...
kalo br berkahwin...nk suasana yang tenang ok jugak tido di sini....




dah masuk bilik..kemas barang semua....
apa lagi ajak semua g mandi manda la kan...x terlepas jugak nak bg anak mama mandi dalam kolam...
teringat sebelum besalin mama dok mandi kolam kat PD....
 tapi masa tu anak mama masih dalam perut x boleh nk berenang ngan mama...
so dah bercuti kat bukit merah ni mama x terlepas bg anak mama mandi kat dalam kolam jugak...


tengok tu auni pon mandi sama...antara kelima lima makluk allah tu nampak anak mama paling putih..nnti balik keja nk tanya anak apakah rahsia anda... hahaha




nampak jelas sangat anak mama suka air.... seronok betol bila kaki dia kena ayaq.... kena pegang anak mama kuat2 takut dia loncat2 terlepas pulak tangan lain karang cerita dia...
 tapi anak mama kena mandi dalam kolam dalam dalam 20 minit macam tu je ;(
papa kedekut bg mama n qawee mandi lama2...papa kata nanti sejuk...perut anak kembung....
hohoho betul jugak kata papa...kita nk bercuti nk seronok2 bukan nk bcuti cari penyakit kan...

masa betolak dr umah ke tempat ni dah pukul 3.30 lepas p mandi kolam jam pon dah koi 5.45 so balik ke bilik....bg mandi anak... 
dan 
dan 
dan 
dan 
perut yang kelaparan 
nasib dah janji dengan mak nk bawak periuk nasik
hohohoho

malam tu bg tido anak...pas tu mama papa n ann enjoi p disko.....hahaha otak ang... 
just turun bilik n main game kat bawah hotel tu...
kebetulan pulak entah macam mana dapat durian runtuh 
papa bukak je pintu kereta nampak rm20 atas jalan raya...
hahaha 
apa lagi kan beli koten la kan...
kang beli makan rasa takut la pulak 
hahaha baik beli token...
main game kan best kikikikikikiki
dah nk pukul 11malam mcm tu.... baru kami balik...
esok nyer lepas sarapan pagi
ajak hubby p mandi kolam...
anak mama??
x bangun tido lagi mungkin kepenatan mandi kolam semalam...

lepas tu kami bersiap2 g bukit merah pulak....
































dah penat berjalan2 kat bukit merah nih...kami pon balik sebelum sampai umah mak ajak g makan mee udang kat kuala sepetang.... hohoho mee udangnyer kena selak udang baru nampak mee...
lupa pulak nk snap makanan yang dayah makan hehehe









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...