Follow Me

Diri Ini


wokeh nama sebenaq ceq NORHIDAYAH so hampa boleh la dok panggil DAYAH,tapi yang sangat sangat rapat ngan dayah dok galak panggil adik su.. kenapa adik su may be sebab ceq ni anak BONGSU kot..LAHIR di TAIPING,PERAK pada tanggal 12/08/1990 wahhh sah sah UMO sekarang ni 21TAHUN..
Oh tapi lani dayah dok kat PARIT BUNTAQ...oleh kerna belajaq x tinggi mana lalu dayah dah bekerja pon..sebagai seorang kuli disebuah SEKOLAH yang terletak di TOWN PARIT BUNTAQ.
dayah suka MAKAN,makan,makan dan makan tapi tetap jugak KURUS KERING,kenapakah oh kuasa tuhan barang kali..kalo boleh nak try semua makanan kat dunia ni kecuali dah di nyataan di dalam AL-QURAN.. dayah suka MAKEUP!!!entah kenapa mcm mana orang KASAQ macam dayah boleh suka makeup kan..yup memang dan mengaku dayah memang seorang yang kasaq dan PANAS BARAN~ wahhhh takut x?? sila takut plzzzz.... 
dayah suka TANGKAP GAMBAQ haaaa memang gila akan gambaq sampai kan mama x suka dayah tangkap gambaq,katanya tangkap gambaq sampai x ingat nak balik umah...lalu memanaskan cuping cuping telinga ceq..hahaha
dayah suka p JALAN-JALAN konon2 pelancong... dulu selalu jalan2 ngan sepupu tapi la ni sepupu dah masuk puak orang GANUkan malas la nak MURTAD akan ANAK JADI PERAK UTARA berketurunan BANJAQ! 
itu je kot yang boleh di ceritakan...nak tanya macam2 boleh le add dayah dalam FB dayah...inbox je apa yang nak ditanyakan...
wokeh bokeh tata ahakz ahakz~
__________________________________________________________________________________Alhamdulillah tanggal 25.5.2012 dayah sah bergelar isteri buat En.Afzaiaizat bin Abdullah dengan sekali lafaz.
sekarang ni nak ke mana2 pon dayah kena tanya en.suami dulu...xboleh da macam di zaman bujang..nk g mana2 ekot pakai sedap ceq jew...kau sapa nk halang kan..tapi sejak dah nikah ni kalau x minx izan suami.....jawab nyer "SELANGKAH ANDA KE NERAKA" waduh2 ya udah ceq xmo le bersalut salut dengan dosa..kalau disalut dengan coklet xpe jugak kan... =)
dayah harap dayah akan menjadi seorang isteri yang terbaik & solehah buat en.suami..
mematuhi segala larangan allah & suami,menjaga makan minum,menjadi tempat en.suami mengadu segala suka duka ketika perlu... 
semoga tuhan memperbanyakkan lagi pahala pada diri dayah selepas nikah ini.

"mak kata tolong suami apa2 saja,buat dia gembira,jaga makan minum,ambil berat...setiap pekara yang kita lakukan untuk suami dalam kebaikan,Allah akan memberikan pahala yang berlimpah ruah"selagi dikandung badan,selagi jantung masih berdenyut kencang selagi tu la dayah akan terus dan terus menyayangi dan memberi kasih sayang buat suami yang tercinta..
semoga Allah mengurniakan zuriat yang cukup sifat,cerdik berakhlak mulia budi pekerti...amin ya robbil alamin~
Insyallah....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...