Follow Me

Kejutan

Semalam dayang sangat penat,dari pagi sampai la senja baru balik rumah, sorang2 ke penang mencari rezeki yg halal....alhamdulillah rezeki nk kawen,banyak pulak org inbox,call tanya pasal pakej shoot gambar perkahwinan... xpadan nak dekat kawen ceq ni,masih lagi ambik job,xpe la demi mencari sesuap nasi...la ni duit habis macam ayaq je...cepat je habis... 
habis je shoot gambaq dayah call la en.tunang...ingat kan call dia,dapat dengar suara dia hilang la sikit penat badan ni...tapi =( en.tunang mare2 (mare apa? mf tidak boley di nyatakan di sini hal peribadi)
sedih sangat tau,bila kite perlukan dia tapi balasan dia bg mcm tu,hati ceq ni hati lembut jugak kadang2...terasa sangat dengan kata2 yang di lemparkan lalu membawa kereta dengan keadaan yang sedih keseorangan dengan hati yang sangat hancuq berkecai.... *nak dekat nk kawen pon masih lagi menyakitkan hati saya,xbaik tau
dalam perjalanan balik umah setiap panggilan dari en.tunang ceq x angkat,oh maklum la hati ini terlalu xley terima apa yg di katakan tadik *mak dah pesan jgn ekotkn hati sedih,jgn ekotkan perasaan mare....
bukan dayah x mo dengaq cakap mak tapi biasa la hati perempuan ni sangat2 sensetif sikit.... dayah pon x terlepas dari sifat tu.
sampai je rumah.mandi,solat baring kat atas katil....belek gambaq yang dayah shoot wedding tadi...
mak masuk dalam bilik minx angkat bila ejat call...
entah mana phone dayah lempaq pon dayah x ingt..tapi lama2 dayah cari phone usha berapa missed kol dari en.tunang wahhhh 155 miss kol...
hati ini sangat kesian....lalu dayah angkat panggilan beliau...kesian jugak bila dengaq suara dia minx mf...
dengan en.tunang x ley la gado lama2 nnti jadi rindu lagi bertambah... (hah sapa yg bc rasa meluat tolang jangan bc blog dayah)
dayah maafkn en.tunang huhuhu sedih sangat sebab bergado.. *lepas ni tolong jaga bercakapan awak dengan saya k... sy ni bukan kawan awak..sy ni tunang awak kn =) lagi beberapa hari lagi nk jadi isteri awak... so plz cakap berlapik dan fikir dulu sebelum bercakap...awak nasihat sy supaya kawal diri bila bercakap...so awak pon kena kawal bila bcakap _nasihat untuk diri sendiri dan en.tunang,kawan2 pon apa salah nyer ambik iktibar tentang kes ni ahakz =)

selang beberapa minit...cik ida call...nak mai umah...nak bg barang...wah apa kah ini?? terkejut gak tetiba call nk mai umah... 


-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
kak ida mai umah,bg salam sambil bawak totak kek ngan bunga....halamak apakah ini...1 kejutan,malunya diri ini depan mak..mak gelak tengok kak ida bg kotak kek ngan bunga...
" ni ha ejat bg suruh bg kat diksu"
hampir nak menangis sekali lagi je bila kak ida cakap mcm tu *tapi masih control ayu sebab malu nk nangis depan kak ida hik hik hik hik


rupa2nya encik tunang mai parit buntaq,sebab rasa serba salah dengan kata2 dia tu,alahai awak kalo rasa besalah pon x yah la buah tenaga,minyak duit mai parit buntaq ni...mai pulak waktu malam sure x boley jumpak la kan... memey keja gila la biskut lutut ni...dari ipoh mai parit buntaq...pas tu patah balik ke ipoh waaaa...... sungguh buat ceq rasa serba salah jugak mcam ni...kalo tau jadi mcm ni dayah x kan majuk n angkat cepat2 bila en.tunang kol...
nak tau x apa yg tertulis atas kek tu???

aduhhhh sangat menahan air mata tika ini...nasib je la kak ida ada time tu tidak mau ceq merawung~
apa2 pon tq en.tunang,pandai betoi ambik hati saya balik kan bila buat salah len kali jgn bg sy sedih tambah2 time ceq dok tengah letih seharian bkerja...xmo xmo xmo k...
walaupon ceq geram dengan en.tunang tapi cinta ini tetap teguh pada beliau... biarla impian cintaku pada mu sampai ke syurga insyallah~ (bg yg rasa nk temuntah sila ke tantas segera ok)


 dan lagi minx kak ida shoot hahaha jelas terserlah keletihan di wahaj yg pucat lesi ish2

2 comments:

akudidi said...

waa..beshnye so sweet.hehehe.

biasela dayah time dkt2 nak kawen mmg slalu gaduh.tacing2.huhu.

Dayah said...

hik2.... o ye ke..hik2.. konon2 nk manje lebih ahakz...*nyampah jew

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...