Follow Me

Keputusan..

salam u all... 
sebenaq nya dayah banyak cerita nak habaq mai... 
tapi tu la nooo xdan nk habaq mai kat hampa... 
bukan apa dayah sendiri pon xtau apa la dayah buat sampai x dan nk up date blog selalu...
mungkin ada masa nk update pas tu buat kerja 10in1 ,mana nk siap suma kerja tu kan..
(oh melampau kau nih sampai 10in1) oh biaq p la...
so ari nih dayah nak cerita pasal keputusan dayah...
hahaha bukan keputusan dayah jawab paper final diploma,apatah lagi paper untuk PHD kan... layak kah?? mama cakap layak kalau ada niat dalam hati nak sambung belajaq... 
niat di hati memang tergedik-gedik... 
terloncat2 nk sambung balik belajaq... 
mana boleh tahan beb bagaikan katak di bawah tempurung... 
umpama burung meminta keluar dari sangkar yang di kawal..(ait lain mcm je ayat muhahaha)
ok ok sambung balik cerita di atas,dayah ambik keputusan beli lens 70-200mm f2.8 




itu la keputusan yang dayah buat untuk diri dayah sendiri...
ooopssss ribuan terima kasih buat EX-boy dayah yang sudi teman kan dayah time beli binatang nih kat penang... 
hak2 walaupon dah x dek pape ngan u but kita still kawan :D 

erm ye la dayah mana mampu nk beli nikkor 70-200mm F2.8 yang harga dia boleh masuk meminang anak dara orang kan.... 
sapa dayah nih kan bukan berjawatan besaq pon...
(gedik! buat ayat x boleh nk blah)
so keputusan dayah buat hanya sigma jadi pilihan di hati...
sebenyaq nya dayah nk beli,dah lama...
tapi dayah p tanya kawan2 yg penah guna nikkor 70-200, yang penah guna tamron 70-20mm,dan yg pernah sigma 70-200...
so dayah dah jatuh hati ngan sigma... mungkin dayah jatuh cinta ngan sigma sebab perkataan dia dekat2 ngan singa-sigma-singa hahaha 
oooh lupa nak habaq mai dayah suka binatang yang berbulu... macam hamster,kucing x lupa jugak ngan bulu singa.... hahaha... nampak brutal x?? ganas kan kan kan..baik cakap ganas!
xlupa jugak nk ucap terima kasih pada abg azzad yang banyak tunjuk ajaq.. habaq mai ilmu2 yang dayah x tau... jasa2 cikgu azzad sukar untuk di balas... hanya dayah doakan abg azzad cepat2 temui jodoh (ait apa hal pulak doa mcm tu hahahaha)

so sebelum beli dayah nk la test dulu kan kot2 back focus ke... ada beluncas ke kat dalam lens tu senang la kan nk buang ke nk ketuk2 bagi beluncas tu keluaq... (kenapa banyak2 binatang beluncas jugak yg di sebut? apa salah beluncas tu? kenapa x tungau ??ish2? hahaha)
suka hati la dah dayah geli akan beluncas weeekkkk~
so model dayah kali nih encik danial saad... muhahaha pas nih jadi artis la dia nih 


banyak lagi yang dayah shoot x kan semua gambaq nk masukkan kan... 
1 gambaq sudah! kang ada yang sakit hati tapi dok pendam dalam hati,itu yang dayah jadi payah tuu.. hehehe
 hari tu je habis duit dalam 3k...
 dayah bukan beli les ni je,ada barang lain dayah beli... 
tapi x mo la cerita..untuk kali ni nk cerita sal lens je la yerkkk
minat punya pasal... 
nk belajaq punya pasal...
so beli lah...


awat muka cik dayah jadi lagu tuu??
ha hampa nk tau awat jadi mcm ni??
x faham2 lagi mesti la dok ayat jackson tu bagi murah sikit barang dia dok juai...
hahaha tawaq punya tawaq....
sampai dayah kena drop ngan dia kata ni bukan kedai tawaq menawaq..
dan lagi dayah dok minx macam2 kat dia.... 
dayah tengok si jackson tu pon naik hot ngan dayah...
minx beg dapat... 
minx clip kat body pon dayah hahaha... 
rupa2nya nk ayat si jackson nih senang je bg dia cayaq muhahaha.... 
cayaq2 pon duit dayah umpama burung berterbangan di atas awan~


ni mesti dok buat muka meratapi duit yang akan jadi milik orang lain nih... 
oh sedih lak tengok muka sendiri hahaha...
(hey nyah kau dah beli kan so x payah nk ngada2 ok)

pagi tadi,sampai tempat keja,dayah try guna les dayah tuu...
ini gambaq tertama dayah shoot kat sekolah ngan les tersebut haha..
kenapa bunga?? kenapa x tungau ke,beluncas ke mcm binatang2 di nyatakan pada ayat2 sebelum nih??
ish suka hati la eeee nyebok je la....

so amcm??? oh semestinya kena belajaq lagi :D






2 comments:

: : sang drama king : : said...

: : wahhhh . cantek nya gmbaq tuu .
lens yg power .
bila la dpt mcm tu jgk ~

:)

~dayah~ said...

xpa eh.. nk merasa dayah bg pinjam :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...