Follow Me

MERCUN + BUNGA API

 Salam,hai lagi sehari je lagi nk posa kan...
wah wah wah ceq x sabaq ni ha...
terbayang akan lemang,nasi impit dll
nk g umah kawan sana sini
nk g kutip duit..Oh macam x layak suda~
ari ni dayah bukak posa kat umah nenek...sebab acik kol suruh bukak umah nenek beramai2..
wah best nya bukak umah nenek... ayam goreng..nyum2 (pantang sebut pasai makanan minah ni)
lepas makan pakat ramai2 lepak kat runga tamu sambil makan kerepek,lemang,kek lapis dll sambil bertukaq tukaq cerita...
bukan selalu dapat jumpa beramai2...
lepas je kenyang n buat apa yang patut sebelum azan isyak, sepupu sepusat pakat dok main mercun+bunga api...
ops pak teh beli mercun 2 beg besaq macam2 eh ada.... 
main punya main tetiba je ada org buat pengumuman kat masjid say " nak azan ni tolong hormat azan..main mercun lepas habis taraweh"
wahahahahaha malu sih... 
so main je la bunga api...
x kisah la mcm budak2 ke macam baby ke...
sbb join main bunga api kan...
dri jaga sepupu sepusat main apa salah sepupu paling tua (dayah) join sama kan... hahaha..
ok ni la sepupu dayah... 



ada lagi ni tapi x shoot pon yg lain2...
sepupu dayah semua nya ada 29org... 
sepupu paling tua untuk girl**dayah la ahakz ahakz...
sepupu paling tua boy**abg dayah...
sebelum mengakhiri bunga api dayah pakat ngan ann,maslina shoot gambaq bunga api tu berbentuk2...
sangat lawak sebb jenuh mencari setting yg ok..
akhirnya....
opss..tetiba teringat gambaq main bunga api tahun lepas nyer..
bentuk yang sama... bentuk love tapi tah mcm mana boleh say bentuk PUNGKOQ BABUN! hahaha
ha ini dia gambaq main bunga api tadik


tengah syok2 main...
mak panggil... ajak balik umah alaaaaaaaaaaaa~
 hmmm sambil muncungkan mulut tanda x puas main lagi...
lalu pakteh say " ala x raget la kena balik" wah huk huk huk....
xpe la esok2 ada lagi..
jadik dayah pon balik...
THE END~

2 comments:

Zaidatul Shima said...

lawa gmbar b.api tuh. amik gune kamera ape?

Dayah said...

cmra murah je dear..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...