Follow Me

walaupon jauh tapi dekat di hati





walaupon terasa sayu di hati bila en.suami tiap2 minggu meninggalkan diri ini...tapi hidup harus diteruskan...
en.suami selalu cakap "jangan la sedih2 kita masih duduk di negeri yang sama cuma berlainan daerah je...cuba tengok orang lain yang jauh di perantauan,hanya jumpak sebulan sekali,mesti lagi sedih,kita patut bersyukur apa tuhan berikan pada kita"


betoi jugak apa kata en.suami tu..macam kawan dayah...NIK (kawan juruteknik komputer mahkota sari- tempat sekolah dayah keja dulu) lepas kawen je isteri dia kena posting kat MIRI waaaa sedih je dengaq...xkan sebulan sekali balik kot kan...semua tu allah dah tulis,jgn salahkan takdir...patut nyer kita kena bersyukur,,,
dayah pon patut bersyukur,nasib en.suami tiap2 minggu balik...


walaupon jauh di mata,tapi dalam hati ni terasa dekat sangat2...orang selalu cakap sebelum kawen 24 jam dengan phone,lepas kawen x dek nyer le nk bekepit ngan phone...
alhamdulillah lepas kawen kami still 24 jam dengan phone maklum la en.suami duduk di oversea kan...
tambah2 sejak ada BB ni..dok BBM jew keja kan hehehe...

2 comments:

akudidi said...

bertabahla.
dd pun start bln dpn jadi monthly husband n wife
xtau mcm mana nk bertahan.

note: canteknye baju awok.jeles

Dayah said...

Harus bertabah,sama2 la bertabah,sob sob sob

baju kurung biasa je hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...