Follow Me

hasil tangan

salam u all...
waduh2...lama x up date blog kan..
rasa macam kerinduan pulak kat blog ni...
ok dayah nk habaq cerita pasal semalam dayah kerajinan tahap 360 sudut..
lalu nk buat bunga ros guna kertas bunga...
buat punya buat...still x jadi..
lalu ambik keputusan p menuntut ilmu dengan tokguru yg berseni...
alahai senang je...
tapi gagap n kelabu asap jugak la dayah nk belajaq mula2...
siap kena marah dulu...
agak mencabar di situ...
wah2 akhirnya i can do it...
menyampah mak~
dan di situ dayah asyik dok buat bunga tu je....sampai la ke malam....
buat punya buat...
uli punya uli...eh kena uli ke?? sangat merepek!!
so hasil nya TARAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaa~

Cantik x???
sila puji walaupon x cantik....!
cantik la tu kan....
pintu tu je yg x cantik kan kan kan...
terima kasih kerna memuji diri sendiri...
oleh yang demikian.....
bilik pon menjadi bersepah2 atas sebab bunga itu...

untuk pengatahuan hampa...
bilik dayah masih berkeadaan seperti gambar di atas.
sebab malas?? mungkin
sebab kesuntukan masa...
pagi tadi bangun lambat...
jadi aci tolak2 dengan kaki...
sangat x elok bila bakal mak mentua usha ini blog hahaha...
masa benda alah ni siap,then ceq tunjuk la kat mama...
sangat terguris mengada2...
bila mk say " x nak caya lah ang buat"
oh mom plz la sy ni pon kadang2 kuntum ok...
lalu merengek2 minx dipercayakan...
hahaha agak over manja....
biar lah....
kau ada jah?? ada??? ada??

4 comments:

~Cik aYa~ said...

mcm mana buat bunga ni??
sila bg tunjuk ajar...
k.aya nk buat jgk...

Dayah said...

kak aya nak buat jugak yerk...senang je semudah ABC..nanti siap boleh ajar kat ank murid sama...hehehe kak la yg ajaq...
1.kertas bunga wana warni rm0.50
2.polistrin bola rm1.00/rm2.00/rm3.00 ekot pada saiz
3.dawai bunga telor rm1.20...
cara2 dia senang gulung gulung gulung...
diksu buat untuk hari kebahagiaan diksu... for mini pelamin wahhh sungguh bersemangat..

~Cik aYa~ said...

hohoho....
org tnya cara nk buat, dia bg harga bhn2 lak..hihihi...
erm, diksu tlg la buatkan utk hari kebahagiaan k.aya skali..ngee

Dayah said...

ala sebelum nk buat mesti la ada bahan2 nyer ahakz...cara buat dia senang je kak aya...pusing2 je.... haha diksu nk buat untuk kebahagiaan k.aya rasa2 nya xkot...sebab untuk sendiri pon blum tentu lagi siap hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...