Follow Me

Jimat x??

Siang tadi dayah p usha2 kat kedai bunga...saje gedik tanya polistren hantaran tu berapa RM... waduh2 yang kecik dah RM4.50... erm Rm4.50 yerk kalo kali ngan 7 dah  RM31.50 mahal2 hahaha....
lepas tu p pulak kedai alat tulis...nampak polistren besaq...tanya berapa RM dia kata nak yang berapa inci kebal dia?? ada 1 inci ada 2 inci...
so dayah ambik yang 2 inci... harga?? hehe RM8...
dan sekarang dayah baru habis siap potong2kan polestren tu menjadi dadu,
maksud dayah jadikan petak2 kecik la ahakz~


hanya guna pisau dan pembaris abg dayah...
polestrin yang harga nya RM8 dayah potong2 kan dapat la dalam 9 petak kecik,untuk hantaran =)...
wahhhh sangat jimat hik2
* sejak bila yerk dayah ni pandai berjimat ek?? =)
pandai betol berbelanja pujian untuk diri sendiri..

 
"mak tengok la isu buat ni".....sambil kipas kipas kat badan guna benda alah tu... mula2 mak tanya berapa RM..oh semudah 123 je jawapan dia,semuanya RM8...  =)
mak bg idea balut guna kertas bunga sebab jimat dan warna kertas bunga nampak terang hehe
x sabaq nak balut..tapi nanti dulu kot.....

2 comments:

izwahasnan said...

bagus adik daya ni pandai jimat...akk pun tak terfikir nak buat macam daya... lepas ni akk nak buat macam 2 lah..hehhee....

Dayah said...

hehe kena belajaq bejimat dari sekarang.. =) TQ kak wa sebab post kat ur blog pasal idea penjimatan dayah ni hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...