Follow Me

wifi wifi wifi @ sekolah





semenjak bukak sekolah,keja dayah belambak2, satu belum siap mai keja 1 lagi...mcm tu la hari2,dah kurang nk edit gambaq,masalah yg malas dayah nak layan..tapi kena layan adalah wifi kat sekolah tu haiiiya~ tekanan betoi... tu la org nk jadi juruteknik gedik jugak nk jadi kan...pas tu x reti nk selesaikan masalah mula la tekanan sana sini *walaupon dalam tekanan tapi ceq tetap cool dan sempat lagi p Bambu makan ABC dan mee bandung (bab makan memang xboleh nak tolong)
ari ni abg apiz mai sekolah,rajin pulak dia mai sekolah ceq kan... kalo x dayah kol br le nk mai tu pon kalo nk mai..hahaha oh sy tau kenapa awak x nk mai... mesti sebb orang kuat politik tu pok pek pok pek kan kan kan... dari tahun lepas lagi dayah dok dengaq story tentang org kuat politik tu mcm x suka staff dia keluaq..ahhh malas la nk bergosip kat blog ni tentang org kuat politik  nnti berpolitik pulak blog dayah ni hehehehe..
haaaa ini dayah nak membebel kat abg apiz yg encem lagi putih *wahhh kalo apiz bc mati hape,ala kalo dia bc ada aku kesah hehehehe
mana x marah,ceq dah buat surat suruh tech len mai,br ang pon terhegeh2 mai,huh kes ni berlaku dari tahun lepas lagi br la ni nak mai nooo.... 
pas tu kan pas tu kan...
abg apis sy ni set dinamik IP baru la boleh.... 
bajet dia hero la,bajet aku ni x guna la jadi tech kat sekolah tu kan kan...
it ok memang mengaku masalah network kali ni dayah x dapat nk selesaikan... 
kurang ilmu.... 
terima kasih la memberi tunjuk ajaq kan...
tapi selepas beberapa jam mamat tu jadi hero...last2 internet kembali kepada asal...x boleh akses internet!!!
wah hero tipuuu ni.... 
sebelum ni dayah call TM tanya pasal ni...minx dia turun tengok sbb kes ni berlaku lepas TM tukaq modem.
sebelum ni x payah set IP je pon...huh nyusahkan toi!!!
depa pon mai la dua orang hampir seharian jugak x boleh nk selesaikan,esok tu TM len pulak datang depa mai dalam 4 org wahhhh dasyat x??? 
tau x penyelesaian dia apa depa bagi??? 
internet memang boleh dapat tapi kena set IP la cik...
dayah nk je sound... kalo PC makmal,PC pejabat,PC pusat sumber x pe lagi set IP,hat yg wifi x pk pulak....adoi!!! dah la cikgu2 kebanyakan guna wifi... xkan nk p set IP kat depa satu2...
tapi dayah x dek la sound sbb dayah kan perempuan,xboleh cakap kasaq2 walaupon hakikatnyer dayah ni kasaq...

bila cakap lemah lembut pakcik TM tu kata pulak... oh cik kami hanya jaga line je cik...kalo line ok,makna nyer kerja kami selesai... sekarang ni line ok,cuma set IP je cik... 
arhhh dah la pakai ip lama 255.255.255.192 eeeeeeeee geram nyer....
pas tu kata cik p suruh tech PKG...ini suma keja dia...sepatut nyer dia kena pantau sekolah bila ada masalah... 
bila pakcik tu ckp mcm tu dayah diam je la,sbb kalo dayah kol apiz mesti dah tau dah jawapan dia... "xboleh keluaq pejabat la,kak liza  xdek la,pejabat x dek orang la....dah tu kak rock mana?? hehehe
wakakakaka nyampah rasenyer internet hanya ada sementara... xpasal2 kena set balik IP....dah malas dah nk minx apiz mai...nnti org kuat politik pok pek pok pek sian pulak kat apis... 
last2 dayah ambik keputus bubuh je IP kat semua PC,x kesah la kat makmal ke,kat bilik kualiti ke,kat pejabat ke... bagi yg nk guna wifi x dapat dayah habaq mai kat cikgu2 kalo nk guna wifi mai jumpak dayah,dayah set IP lepas tu kan kan kan balik umah guna internet umah x boleh hehehehe.... 
kesudahan dia... esok tengok dayah try buat 1 kajian secara slow2..minx2 la jadi....
itu br pasal wifi,belum masuk kemas kini harta modal,masalah pc pk koko,fail tugasan harian x buat2 lagi... 
adoi poning nyer,lagi kesian gambaq2 yg nk kena edit pon x mula2 lagi... 
azrie minx mf na...
album lambat sikit..bz tapi sempat lagi on9 facebook hehehe 
oh ye kak sue pic anda dah sy edit cuma belum jadikn album nnti dah siap dayah antaq kat depan umah,jgn mare yerk lambat..hehehe
mengharapkan semua akan ok!!!! arhhhhhhhhhh....

6 comments:

MG COMPUTERS ENT said...

gila apa sumer pc nk kne set i.p......keje berat 2...dinamic x bleh ker?

Dayah said...

mcm yg dayah cakap..dah set kan ke dinamik lepas 2 jam dia kembali x boleh akses internet...nyampah nyampah sangat...

zulhilmi tempoyak said...

hmmmmm.. xpaham... haha

Dayah said...

mana nk faham sbb x transelite dalam bahasa english hihihi

Mohd Hafiz said...

Amboi, klu blh down kwn2 kaw2 punye hg bg no Diksu....

Dayah said...

kat ang je aku down kat org len x muhahahaha =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...