Follow Me

Sangat tak faham



Soal x puas hati... nak update kat facebook rasa nya mcm x best je..sbb FB ni sangat dan sangat terbuka... ewah2..dan ini blog ceq jadik suka hatik dayah la meh~ nak taip apa pon kan... yang penat tangan dayah..dan yang penat hampa yg membaca...
sapa suruh rajin baca kan kan...
ok berbalik pada cerita yang x puas hati tu...sedang berbahagia bersama Encik Biskut..x habis2 dengan biskut..cakap pasal biskut terasa lapaq dan dahaga tika ini...sangat sedis sekali~
ok ok walaupon belum lagi ada talian with biskut lutut,tapikan kehadiran beliau sangat terasa bahagia teramat sangat...sila muntah di tandas ye kalau nak muntah*
tapi kan duduk x duduk tetiba je dapat panggilan yang x dikenali...
phone dayah berbunyi lagu "maafkan aku" yang di nyanyikan oleh Jamal Abdillah... untuk pengetahuan hampa walaupon jamal abdillah ni suka dok masuk keluaq masuk keluaq pusat serenti tapi suara beliau tidak mematahkan semangat dayah untuk teruja akan suara2 beliau~ tambah2 lagu AZURA... 
ok ok lalu ceq pon angkat la panggilan tersebut... lalu ceq pon bersuara... 
"salam...ye nak cakap ngan sapa??" salam dayah di sambut dengan penuh kesopanan dan kesusilaan... jap2 terasa sangat mengenali suara tersebut...Biskut Lutut?? sangat lain.. ceq kenai sangat suara biskut lutut itu..
ahakz yesss sah itu la org tu... dah angkat,nak x nak kena cakap jugakkan... kang dikata kurang di ajar meletak terus phone korea itu...
heren gila dayah ehhh dengan dia ni... dulu bukan main rak lagi dok take up awex baru dia tuu... huh cakap awex dia tu layan dia baik la... x kasaq2 la... sopan la... berbudi bahasa la...terima dia seadanya la... 
tapi sekarang awat dok kol aku cerita nasib dia tu... ayoyo siapa aku di sisi mu nak mendengaq luahan hati mu itu yerkk... ceq kejam ke cakap mcm tu??? 
dok mengadu awex baru kesayangan dia tu asyik pk pasal niaga je...sampai dia pon kena niaga... adoi... lu punya awex lu kena terima la seadanyakan... lu yg riak takbur snagat kata awex lu tu sangat sangat sangat baik berbanding dayah kan... 
ish2 kalau ceq la jadi dia..ceq x kan merungut ehh kat org lain about awex ceq... apa kes dah couple terima la seadanya... jgn la kata x suka..xsuka..menyakitkan hati toi la... mulut kata x suka tapi hakikat mcm suka... pendek kata cakap x seiring dengan perbuatan...
kata ayaq awex dia suruh beli keta la... ayah minah tu suruh berenti keja la,fukus pasal niaga... hahaha kadang2 rasa nak tergelak dan kesian... bekas kekasih aku yang aku kenal dulu... seorang yang di katakan h'class,berpakaian kemas... rambut sentiasa tercacak... tapi sekarang kena niaga minyak wangi botol kecik rm5,botol besaq rm10... jual kat kilang2 dan di pasar malam... OMG OMG.... sangat jatuh saham ceq mendengarnya.... 
ok masa dalam talian dayah ni...xdek la nak kejam sangat kan.. dayah buat dia mcm kawan.. dayah nasihat je lw apa yang dayah rasa nak nasihat... dayah habaq mai.. la kat dia suka ke niaga2 ni?? *setau ceq la mamat ni memang x suka niaga.. tambah2 full time..
ok dia sendiri cakap x suka... then dayah suruh la mamat tu slow talk kat awex kesayangan dia tu yang dia x suka niaga.. tetibe je mamat tu kata x boleh..ayah awex dia bagi syarat kalo nak kawan ngan ank dia kena niaga...adoiii 
dayah tanya dan tanya lagi...da tu nak niaga gak ke... dia kata terpaksa... ha cuba tengok... sah2 la mamat ni suka kat minah tu.... dok merungut2 kat ceq kata sebenaqnya x dek hati kat minah tu.. ari tu terima sebb geram ngan ceq.. sbb tu buat mcm tu... 
huh kalau dayah la kan... sure tinggal kan je minah tu...dah hati x suka n x sayang kan...pas tu bapak dia plak dok bagi syarat bagai2.. bik ceq angkat kali...
ini x..kata x suka tapi... adoi sungguh x faham...
kesabaran dayah masih di tabah beku sebab time dia call dayah duduk dalam makmal yang ada aircon..
tutup kes dia terpaksa niaga..p kerja pon kena juai minyak wangi.. hehehe~ ops tergelak plak... kalo ceq la ceq p beli minyak wangi tu ha kat kedai badan maksud dayah THE BODY SHOP ngeeeeeee =)
1 lagi kes dia dok kata awex kesayangan dia tu x reti nak p tempat sosial... mcm dayah selalu p... bukan disko ok... tapi shopping Mall..
ngeeeeeeeeee =) ok itu memang tempat saya...
setelah malas nak layan...dan terasa sian plak kat mamat tu kol... bila kol mesti guna kredit kan.. bila guna kredit mesti la guna duit..kalo t.up paling sikit pon rm5... so kesian jual minyak wangi sebotol br boleh t.up ye x...adoi kejam nyer ceq dok kata mcm tu..tapi apakan daya hati dah geram gila..

dulu bukan main banding2 kan ceq ngan awex baru dia tu.. baik la... apa la...
awat jahat gila kew dayah ni....main banding2 plak kan... kejam la kot noh sbb dayah ni kasaq...memang sedaq pon diri ni sungguh kasaq... yup sungguh mengakui dayah sangat panas baran... tapi baran2 dayah x dek le sampai nak makan orang...

ok la di kesempatan ini dayah pon x tau nak buat apa...cuma boleh bantu nasihat apa yang perlu,selebihnya pandai2 la bawak diri... kalau nak cari manusia yang sempurna sampai kiamat pon x akan dapat..sebb diri kita pon x sempurna kan...terima seadaanya itu lebih baik... =) soal hati perasaan kadang2 x boleh paksa diri nanti kena kat batang hidung sendiri.... tapi kan kalai kita x cintakan sesorang tu pon,kalau kita dok selalu jumpak dia...berhubung dengan dia kadang2 cinta tu akan hadir secara tiba2...oh itu semua bergantung pada hati dan perasaan seseorang... 
dok menaip x buas hati kat org sampaikan keja pon terbengkalai.... adoi... 
so sekian saja la ketidak puas hati ceq pada mamat tu... 
 
MOOD HARI INI : sangat SAD! nak bersendirian.ok bai!



1 comment:

My Life's Journey said...

Salam pekenalan .. Taniah ..suke tengok gambar .. terpancar kegembiraan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...