Follow Me

kalau ye pon....

kalo ye pon x payah la nak buruk2 kan nama dayah ni ha... huh payah toi la dengan orang yang x boleh nak terima kakikat... arrhhhh agak geram tahap gaban merangkap rasa nak p atas gunung then menjerit sekuat hati...
hari ni p keja sungguh sebok sekali...dari aktiviti shoot gambaq Kem Membaca 1 Malaysia,shoot Susu 1 malaysia sampai la aktiviti kait buah pelam kat belakang sekolah untuk menyicah tapi leceh gila bila x bawak kuah rojak Mak Bee...
mood dah la x berapa nak ok di tambah pulak dengan kesebokan di petang hari dengan update blog sekolah... bertambah2 la bengang kat EN.Majid dok up up up up anak buat dia kat PKG tu about BLOG..bajet anak buah dia tu cantik la buat blog tah segala hape..yg dulu2 semua dayah dok ingat balik...entah kenapa sifat atau sikap dayah macam ni tetibe je datang dengan serentak.... 
tpon berbunyi...lalu diangkat oh kawan lama dayah... 
"eh dayah betoi ke exboy ang cakap kat aku..korang pututs sebab ko ada orang lain?" huh sungguh menghiris2 hati ini bila dipersoalkan sebegitu...apakah ? betoi kah?? 
malas nak di panjangkan cerita dan malas nak cerita,cerita yang entah karut marut lalu ceq habaq kat dia ceq malas nak cakap apa...hanya dayah ngan tuhan je tau punca,sebab musabab semua ni terjadi...xpenah nak minx jadi macam ni...
"wan kata ko duakan dia,betol ke??" terasa nak rebah je dalam makmal yang sejuk membeku ni...arhhhh
dayah masih di tahap normal... then i say "oh ye ke dia kata macam tu..ermmm ok" 
rasa nak je letak tpon tu... sungguh xdek mood nak menyembang....
1 lagi soalan yang terasa panas je nak dengaq..."ko rasa ko bahagia ke ngan balak baru ko sekarang ni??ko x kesian kat wan ke??nape ko buat mcm tu kat wan?" 
dengan segala hormanyer dayah dengan penuh bersopan santun menjawab....wahai tuan pureti yang sungguh rupawan,kitaorang dah nak betunang,so tuan puteri ingin merobohkan masjid yang baru nak di bina ke?? bab kesian x kesian bik tuan puteri tanya balik soalan tu pada wan tu...dan tanya dia kenapa buat aku jadi macam ni"
tergamam tuan puteri itu,huh dayah da habaq dayah ni begitu baran,tah kenapa baran dayah kali ni sangat lemah lembut tapi rasa pedih je bila dengaq... lalu ceq pon letak je tpon tu meluat ehhh!! 
phone berbunyi lalu buat tidak peduli... dan dalam 1 pesanan ringkas...say sorry...huh wak lu sorry *just say dalam hati  =)
kalo ye pon x ley terima hakikat apa yg terjadi...xpayah la nak salahkan diri org huh.... arhhhhhhhhhhh meluat lalu nak balik tido....xmo jaga2 dah, esok pagi kalo bangun nak makan BELANGKAS.
jangan persoalkn.....





1 comment:

eB ezrin said...

mmg ramai org x leh tgk org len sng... mcm tergaru2 jerk hati tuh ntah knaper.. hu3
ps:
http://mamaaerish.blogspot.com/2011/11/tuesday-talk.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...