Follow Me

Patut x saya susah hati??


Melupakan kekasih lama bukannya mudah. Sebab itulah ada sesetengah lelaki masih tidak dapat melupakan memori manis bersama bekas teman wanitanya walaupun sudah menemui cinta baru. 

Berikut ialah beberapa tips yang boleh perhatikan untuk mengetahui apakah kekasihmu itu sudah melupakan bekas kekasihnya atau tidak?


1. Dia sering membandingkan kamu dengan bekas teman wanitanya. Ini bermakna dia sebenarnya masih tidak dapat melupakan bekas teman wanitanya, sebab itulah dia sering mengatakan kamu mengingatkannya terhadap si dia.


2. Dia mengajak kamu membina hubungan lebih serius dengan tergesa-gesa. Misalnya berkenalan tidak sampai beberapa bulan sudah mengajak kamu bertunang. Ini bermakna dia sebenarnya cuba menutup perasaan dirinya yang masih berbelah bahagi dan untuk menyelamatkan keadaan, dia membina komitmen baru.


3. Sikapnya sering berubah-ubah. Semalam layanan yang diberikan terhadapmu cukup mesra. Hari ini, dia seolah-olah cuba menjauhkan diri. Jika ini sikapnya, bermakna dia masih lagi terperanjat gara-gara putus cinta dengan bekas teman wanitanya.


4. Berpura-pura gembira. Salah satu cara untuk melupakan bekas kekasih ialah dengan berpura-pura gembira. Dia bersikap seolah-olah tiada apa yang berlaku, sedangkan dia sebenarnya menahan rasa sedih.


5. Simpan gambarnya. Walaupun si dia memberi alasan bahawa dia dah tak ada apa-apa perasaan dan itu hanyalah sekeping gambar, tapi usah dibiarkan. Bahaya tu! Bermakna kenangan di antara mereka berdua akan tetap dalam ingatannya.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...