Follow Me

Trip to Gerik

Salam u all,ahakz…


sabtu tadi dayah p ke gerik..


with kak ika n kak aya… Dayah ajak depa mai teman dayah le,
ingat nak p sorang2 tapi apa kan dayah x dapat lampu hijau la pulak..
 bila ajak teman baru dapat lampu hijau… mengapakah..kenapakah begitu?? 
(I know u love me my mom)

[Buat apa p ke gerik?? Bukan ke dah penah p grik ke?? Siap penah keja kat sana kan?? Ish banyak tempat beb ley p kenapa ke gerik??? ]

Itu la persoalannya..muhahaha dayah ke grik sebab nk p kenduri sulehah&shafid la… depa tu kawan FB dayah 
(betol ke nyah u p grik semata2 nk p usha membe kenduri?? Mak x caya la u )


Oh eh toi la….kenapa nak tipu pulak kan…
lagi pon dayah rindu kan GERIK!!! Oh pecaya la pecaya la~
Set kol 8:45 pagi tapi kol 9:30pg baru betolak…
ahakz biasa la janji2 melayu kan…
Dayah yang bawak keta ke gerik..
dalam perjalanan kak ika dok bising2 suruh dayah bawak keta elok2..

Elok what… I know what I do!!!!! 
Dengan perut yg kelaparan kami berenti di lawin makan (alas perut)…
Dayah makan nasi kerabu…
Adoiii dayah memang x reti makan… 
jadik jawabnyer x habis…
pulak tu ada sayoq lagi la x reti nk makan...



Perut dayah kenyang sbb minum ayaq jew…

Mata agak mengantok!! Tapi teruskan jugak perjalanan..
Rumah pengantin senang untuk di cari..
Time kami sampai pengantin pon x mai lagi.. 
so ambik kesempatan la kan snap kat pelamin diorang 



Fuulaweh dayah tertarik akan bilik pengantin… 
cantik sangat…. 
Bila agak nyer bilik dayah akan bertukar jadik mcm bilik beliau??
So dah tertarik jadi ambik kesempatan lagi sekali snap kat dalam bilik pengantin… sulehah jgn mare yerkkk (:


Dah puas snap gambaq kami turun p makan nasik…


Oh dayah x lalu makan bila tengok kelibat dia dari jauh
 (eeh ehh sapa tu nyah,mak nak tau jugak)
Lepas je makan kami dok tunggu pengantin mai… 
halamak cuaca sangat la panas…
berpeloh2 beb…
 dayah dapat jumpak cikgu2 SK Mahkota Sari,salam2 dengan depa…
 sangat terharu depa masih mengingati diri ni…
dayah dengaq pengantin girl dah sampai jadik dayah pon melulu la ke bilik usha pengantin perempuan…
aaauuuuwww~ cantik nyer pengantin,untung kau shafid dapat isteri yg cantik lagi cute…
x terlepas bergambaq dengan pengantin…


Dayah suruh kawan sulehah shoor kan gambaq dayah with sulehah… 
boleh dia kata x berani pegang cmra… 
adakah cmra dayah macam harimau atau pon pacat??
 Oh jgn takut dear…



 X lupa jugak kak ika pon sempat bergambaq ngan pengantin perempuan


Dayah sempat jugak suruh sulehah pose kat tepi dinding… hik2


Sebelum balik,dayah ambik gambaq ngan kedua2 pengantin baru..


Eh eh sapa pulak mamat bj hitam tu… ish…. Sapa kah??

erm mamat bj hitam tu dalam facebook dayah jadik datok kepada dayah… muhahaha
 Pendik cerita itu la BISKUT LUTUT.. 
kenapa nama dia biskut lutut p Tanya dia naaaa,ceqqq x tau awat dia bubuh nama biskut lutut kat FB dia…
Balik tu kami p singgah taiping…
Just windows shopping…
Dalam x dek duit boleh p beli MCD hik2…
Tetiba mama call,

Mama : “hey ada kat mana tu”

dayah : “ oh isu kat taping… hey balik la cepatttttttttttt!!!”
 Lalu kami pon balik….
Oh sangat penat,tapi dayah sangat happy… (:

SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT SHAFID & SULEHAH
MOGA BERKEKALAN DAN DAPAT BABY CEPAT2 hik2










3 comments:

Fika Ashikin said...

comei btoi kakak yg pakai baju oren tu..

~dayah~ said...

masuk bakul... angkat sendiri

NUR FAEEZA said...

lawa gler lah!!! sukeeeeee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...