Follow Me

Sakitnya :(

salam u all,semalam sebelum p kerja dayah p hospital ada temu janji ngan doc gigi,gigi dayah ok tapi ari tu saja gedik2 p hospital suruh doc usha2 gigi dayah kot2 ada masalah...harap2 x dek masalah la kan tapi tetibe je doc tu bg temu janji ngan dayah kata nk wat date ngan dayah ari selasa (semalam)
so semalam dayah pon p la hospital buat date ngan doc,aleh2 kate nyer nak tampal gigi dayah...
dayah ok je sebab setahu dayah dan selama dayah p tampal gigi kat klinik mahupon kat hospital x penah pulak sakit...
masa dia tengah tampal gigi dayah x rasa sakit pon,tapi bila da habis tampal ya allah tuhan je la tau betapa sakit nyer gigi nih,nyilu  tahap gaban + dewa dewi18...
doc tu x bg ubat apa pon,dayah pon terus belalu p kerja...
adoi sakitnyer gigi ni hanya dayah je rasa...
bukan sakit macam cabut gigi tapi sakit teramat sangat nyiluuuuuuuuuuuuuuuuuuu~
menangis jugak dayah tahan sakit...
call mama cerita la apa yg terjadi...
oh mama boleh gelak...
i'm so serius la ma~
call biskut cerita la kat dia pulak apa yg terjadi,dia nak gelak tapi dayah marah dia...
ish dayah cerita benda yg betoi kot jangan gelak2 la...
huhuhuhu mereka mereka dan mereka x mengalami kesakitan ni,kalau depa tau betapa sakitnya dan nyiluuuu nya baru depa tau...
huhu jenuh nya tahan sakit.
Nak buat kerja pon x dek mood,muka dayah oh jangan cakap lah masam mencuka,cikgu tegoq dayah pon, dayah wat x tau je,
malas nak cakap banyak..
dah la tengah sakit lagi mau becakap.. oh nooo~
fikir punya fikir macam mana dayah nak bg gigi nih x sakit...
so kesudahan dayah buat,dayah p kedai D5,beli roti,ayaq dan ubat sakit gigi...hah beli ubat sakit gigi kat D5?? mujarab kew???
ish mula2 rasa takut jugak nak makan sebab ubat nyer bukan dari doc..
tapi dah sakit sangat makan jugak la...


alhamdulillah gigi x sakit tapi ubat tu hanya bertahan dalam masa 4 jam je pas tu gigi sakit balik :(
oh kesian nyer dayah :(
apa nak buat nih?? tolonggggggggggggggg sanaaaaaaaaa
tolong siniiiiiiiiiiiiiiii
menjerit dayah dalam hati arrrhhhhhhhhhhhhhhhh
sangat2 x bermaya hari nih.....
sakit berlarutan sampai la dayah balik kerja...
malam tadi walaupon dok sakit gigi tapi dayah tetap menyicah pelam ngan kuah rojak (hehehe kegemaran kuh)
akhirnya dayah x ley nak tido sebab terlalu sakit sangat2 :(
jam dah pukul 3 pagi,
dayah masih x dapat nak tido sebb gigi berdenyut2...
jaga2 dah pagi!!!!jam pukul 8pagi!!
oh Noooooooooo!!!!
dengan kekalutan dayah terus mandi pakai bj n drif ke sekolah...
hufffff time nk sampai kat sekolah tadi...nasib x langgaq apex cina nik basikal...
nasib dan brekkk kalau x mampos dah apex tu aku kerja kan...
lampu kuning  boleh dia berenti...
patut nyer lampu kuning lagi la bawak laju2 kejaq..
adoiii buat ngekk toi apex tu...
dah la gigi saki!
lambat p keja pulak tu!!
sakit nyer hati!!!!
sampai la sekarang masih sakit lagi,saman doc tu baru tau...
dari x sakit betukaq jadi sakit...
x selesa nyer :(
dayah p kerja dengan muka yang masam dan malas nk ambik tau hal sekeliling hanya duduk di dalam bilik tech sambil fomat pc2 kat pusat akses...
mengharapkan gigi akan x sakit lagi...

gigi yang dayah kena tampal tu gigi geraham,
kemungkinan sakit sebb gigi dayah sangat sensitif,pulak tu doc tu tampal nipis2 jadi bila kena je ayaq liuq ke ayaq oren ke ayaq apa2 ke makan yg sejuk mahupon yang panas sbb tu rasa sakit dan nyiluuu~
 cepat la semboh :( plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..
PERLU KE NAK P JUMPAK BOMOH?????



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...