Follow Me

Rojak Tonggek

salam u all,adeh semalam cuti apa ek?? plan nak p belajaq make up terbantut... last2 jumpak adik2 dayah... janji koi 10 sampai koi 11 x sampai2 lagi... hik2 sori yerk adik2 ku,kak dayah korang ada penyakit susah nak bangun tido time holiday muhahahahaha~
besiap bagai nak rak...
ambik fairus kat bagan tiang.. dan bawak keta degan penuh berhati-hati ke kedai mamak...
fulawehhh dayah makan kenai mamak tuuu...
pecaya la..
pecaya la....
siap oder mee gii goring beb!! (wahh kau maria dah bejinak2 makan kat kedai mamak....class kau maria)
hahaha untuk pengetahuan dayah memang x suka makan kat kedai mamak...
kalau p kedai mamak pon oder ayaq tin...
 makan?? x makan kot..
tah la kenapa dayah x suka sangat makan kedai mamak pon dayah x tau...
 yang pastinya dayah meluat kat pekerja2 kedai mamak tu...
kalau nak ambik oder usha org macam apa lagi...
 pendik kata dok buat muka nak minx kaki...
minx ayaq kosong,,,
 kena bayaq 5kupang...
ceh padahal kedai mamak je pon...
bukannyer kedai secret recipe,bukan kat pizza hut,bukan kat tempat2 yg wow~
tapiiii kan entah kenapa semalam...
 dayah ley oder mee gii goring.. wah wah wah... 
makan sampai habis pulak tuu hahahaha...
mungkin terlalu lapaq...memang dayah lapaq pon time tu..
balik tu cerita kat mama,dia ley gelak besaq2 alahai... 
x lawak kot...
ok time makan tu kami dok bincang nk p mana... 
bincang punya bincang set lokasi kat pantai bersih...
dayah on jew...
dayah suruh si dila park keta dia kat sekolah dayah..
then bawak 1 keta sudah...
hahaha macam biasa dayah bawak keta dengan penuh lemah lembut dan gemalai..(ko ingat aku nak caya ke nyah??)
ahakz... kebetulan nak habaq mai,memang kami x rancang pon nak pakai baju wana apa..tapi jumpak2 suma pakat dok pakai baju wana merah... hitam... apa kah???
oh whatever~
sampai je jeti da buntu nak p mana.. hik2 so dayah bawak depa p rojak tonggek... 
tapi rasa perut nih masih kenyang..so dayah bawak depa kat 1 taman entah apa nama taman tu...
yang pasti banyak org tua2 dok relex santai kat taman tu... may be dok layan perasaan kot atau tengah mengingati nostagia lama...wahhhhhhhhhhh 
so orang yg petama dayah suruh p buat aksi adalah dila...
 oh dipersilakan yerkk







amcam gaya adila?? ok x...
 adik yang senang nk suruh dia pose,x payah marah atau maki hamun suruh buat gaya...
sesetengah org tu dayah dok usha dok marah2 suruh pose mcm tu macam ni... 
alahai sian kat model tuu... ahakz...
 dila mana ayaq asam boi kedai sarang burung??? 
oh kak dayah masih tuntut janji2 mu hahaha

ok pas tu kak dayah suruh aten wat aksi yg lemah lembut..
sopan santun ngan gaya nya... hahaha
aten ni lagi la sempoi sambil pose sambil gelak2 ngan ayat2 yang keluaq kat mulut dia sampai nak  gelak pecah 
perut..hehehe
so ini la gaya dia 




pas tu kami p tempat lain pulang...
jeng jeng jeng 
dayah dari dulu lagi suka umah buruk yg dayah jumpak 3bulan lepas... 
memang dayah minah umah2 buruk nak roboh yg usang dll..
so dayah p ke lokasi tuu...
so fairus di tugaskan buat gaya2 kat umah tuu..
ekotkan hati nak je masuk dalam umah tuuu tapi takut sebab kami p semua girl2 x dek lelaki jadik takut gak la...
mana nak tau malang tidak berbau kan...
so ini gambaq fairus





da suma dok pakat nak tangkap gambaq kat umah nih jadi semua dayah bagi rasa shoot kat lokasi nih hehehehe...
balik2 kena sampok padan muka...
(ish kau ni nyah mulut mcm apa je lagi tau)











 baru shoot sikit hari hujan... pulak tu ada anjing halamak...
namak pulak ada org mcm penagih dadah dok tegoq kami...
so apa lagi chau... 
so kami p makan rojak tonggek
hahaha












2 comments:

HaNa Hani said...

wah pakat posing semua org aihh.....
mengecam je rojak tuh..
^_^

~dayah~ said...

hahaha hana len kali jom le join sekali...ahakz... bukan selalu buat kepala gila2 nih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...